Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Německé pódium v Emirátech. Bauhaus na čáře porazil Kittela

Třetí den, třetí vítěz. V závodě Kolem Abú Zabí není jednoznačný sprinterský král, což se potvrdilo ve třetí etapě: německý spurter Phil Bauhaus překvapivě porazil všechny své soupeře. Na pódiu jej doplnili krajané Marcel Kittel a Pascal Ackermann.

Těsný finiš třetí etapy závodu Kolem Abú Zabí
zdroj: ČTK/BELGA autor: YUZURU SUNADA

Německou dominanci se pokoušeli narušit Elia Viviani a Caleb Ewan, avšak jejich rychlost tentokrát nebyla dostačující. Naprázdno vyšel také vítěz úvodní etapy Alexander Kristoff, který ve velmi důležitém závodě pro svou stáj UAE Team Emirates zvládl pouze osmou příčku. Dopředu se neprobojovali ani Danny van Poppel a Andrea Guardini.

Bauhaus proťal cílovou čáru jako první, jeho vítězství ale musel ještě potvrdit fotofiniš. Rozhodovaly centimetry – Kittel se totiž zjevil na poslední chvíli a málem svého krajana dokázal porazit. Cílová fotografie ovšem potvrdila, že na své první vítězství v sezoně bude muset nadále čekat. Naopak Bauhaus slavil úvodní triumf své stáje Sunweb v této sezoně.

V průběžném vedení zůstává Viviani. "Byl to další sprint do protivětru a Bauhaus měl dost sil, aby se v závěru vyšvihl zezadu. Ale já jsem spokojený s tím, jak se o mě můj tým postaral," líčil italský finišman stáje QuickStep. Jeho vedení téměř jistě skončí v následující čtvrté etapě: na programu je totiž dvanáctikilometrová individuální časovka.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články