Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Büchli posbíral v Minsku tři zlata. Aplaus sklidil amatérský tým KGF

Nejúspěšnějším dráhařem závěrečného podniku Světového poháru se stal Matthijs Büchli, který zvítězil jak v keirinu, tak v individuálním a týmovém sprintu. Velkého úspěchu se v Minsku dočkal také britský amatérský tým KGF, jenž slaví triumf v týmové stíhačce. V madisonu neuspěla česká dvojice Lucie Hochmann, Kateřina Kohoutková.

Tři nejlepší sprinteři v Minsku
zdroj: ČTK/AP autor: Sergei Grits

Souboj o sprinterské zlato svedli Matthijs Büchli s Vasilijem Lendelem, který vyhrál poslední podnik v chilském Santiagu, kde porazil mistra světa Denise Dmitrijeva. V Minsku však nizozemský dráhař získal oba body a jasně zvítězil. Bronz získal Theo Bos, který byl spolu s Büchlim také členem vítězného sprinterského tria.

Nebylo to navíc Büchliho poslední slovo na velodromu v Minsku. Nizozemský dráhař – a mimo jiné také kolega Tomáše Bábka během pobytů v Japonsku – vyhrál jasně i finále keirinu, když před sebe nepustil druhého Stefana Rittera ani třetího Lewise Olivu. Český závodník Jiří Fanta skončil poslední ve finále B, obsadil tedy dvanáctou příčku.

Skvělý výkon předvedla ve finále týmové stíhačky britská čtveřice – ovšem nikoliv zástupci British Cycling, ale amatérského týmu KGF. Jeho členové (Charlie Tanfield, Harry Tanfield, Dan Bigham a Jonathan Wale) pracují či studují a dráze se věnují jen ve svém volném čase. V minském finále ovšem Britové zajeli čas 3:56 a s přehledem vyhráli.

Úspěch ve finále keirinu slavila belgická dráhařka Nicky Degrendeleová, která bystře nastoupila a nepustila k sobě žádnou ze soupeřek. Za neúčasti suverénky posledních let Kristiny Vogelové skončila na druhé příčce Korejka Lee, třetí místo patřilo Ljubov Basovaové. Na Světovém poháru chyběla talentovaná Sára Kaňkovská.

Vítězkami ženského madisonu jsou italské dráhařky Letizia Paternosterová a Maria Gulia Confalonieriová, které v závěru našly více sil než silné nizozemské duo Amy Pietersová, Kirsten Wildová. Dvojici Lucie Hochmann s Kateřinou Kohoutkovou závod nevyšel, Češky obsadily poslední čtrnáctou příčku.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články