Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Sagan byl ve 4. etapě ve spurtu nejrychlejší a v Austrálii se posunul do čela

I čtvrtou etapu Tour Down Under rozhodoval spurt a znovu ho ovládl někdo jiný. Tentokrát byl nejrychlejší slovenský cyklista Peter Sagan, který se díky tomu ujal i vedení v průběžném pořadí. Na prvním místě má trojnásobný mistr světa náskok dvou sekund před Darylem Impeym z Jihoafrické republiky.

Slovenský cyklista Peter Sagan se raduje z vítězství v etapě na Tour Down Under
zdroj: ČTK/BELGA/ autor: YUZURU SUNADA

Etapa z předměstí Adelaide do městečka Uraidla (128 km) oproti původnímu plánu odstartovala o hodinu dřív, aby se peloton vyhnul velkému vedru, přesto se cyklisté museli vyrovnat s teplotami kolem 45 stupňů. Podle Sagana však nešlo o jeho nejhorší zkušenost s vedrem.               

"Před pěti lety na závodě Kolem Kalifornie v Palm Springs zkolabovali kvůli vedru dva jezdci. Tam to tehdy bylo opravdu zlé," prohlásil slovenský jezdec, který si v Austrálii pro etapové vítězství i průběžné vedení dojel v hromadném spurtu, v němž porazil Impeyho a Španěla Luise Léona Sáncheze.

Cyklistický závod Tour Down Under (WorldTour) - 4. etapa (128,2 km):

1. Sagan (SR/Bora-Hansgrohe) 3:21:07, 2. Impey (JAR/Mitchelton-Scott), 3. L. Sánchez (Šp./Astana), 4. Ulissi (SAE Team Emirates), 5. McCarthy (Austr./Bora-Hansgrohe), 6. Evenyns (Belg./Quick-Step Floors) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Sagan 14:19:49, 2. Impey -2, 3. McCarthy -9, 4. L. Sánchez -10, 5. Ulissi, 6. Gesink (Bekg./Lotto) oba -14.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články