Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Ewan přespurtoval Sagana a po výhře se dostal do čela průběžného pořadí

Novým lídrem závodu Tour Down Under se stal Caleb Ewan. Australský cyklista se do čela dostal díky vítězné 2. etapě, v níž ve spurtu zdolal i slovenského mistra světa Petera Sagana. Okrový trikot lídra převzal domácí jezdec od krále úvodní etapy Andrého Greipela z Německa, jenž odpadl v závěrečném stoupání.

Caleb Ewan spurtuje pro etapové vítězství
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Fotoreporter Sirotti Stefano

Před krátkou cílovou rovinkou ve Stirlingu čekal na peloton kopec, jenž sice řady spurtérů prosel, ale většina z nich se za pomoci svých týmů udržela v čele. Ve spurtu se pak po 148 kilometrech třiadvacetiletý Ewan prohnal kolem favorizovaného Sagana a dojel si na úvodním závodu sezony World Tour pro sedmé etapové vítězství. Rodák ze Sydney si vynahradil zklamání z úterý, kdy špatně načasoval spurt a byl druhý.

Na druhém místě skončil Ewanův jihoafrický kolega z týmu Mitchelton-Scott Daryl Impey. Třetí byl Australan Jay McCarthy před Saganem, jenž po ztrátě šance na vítězství svěsil nohy.

"Byl to super těžký závěr a nebyli jsme si původně jistí, zda se dostanu nahoru. Ale díky klukům z týmu jsem byl v dokonalé pozici," ocenil stájové kolegy Ewan, jenž vede průběžné pořadí závodu o 10 sekund před Impeym. "Slyšel jsem ve vysílačce, že Greipel na posledním kopci odpadl, takže jsem dostal šanci a jsem rád, že jsem v dresu lídra. Dodá mi to sebevědomí," poznamenal vítěz.

Kvůli očekávaným vedrům přes 40 stupňů Celsia organizátoři zkrátili čtvrteční 3. etapu s cílem ve městě Victor Harbor o 26 kilometrů na 120,5 km.

Cyklistický závod Tour Down Under (WorldTour) - 2. etapa (148,6 km):

1. Ewan (Austr./Mitchelton-Scott) 4:03:55, 2. Impey (JAR/Mitchelton-Scott), 3. McCarthy (Austr./Bora-Hansgrohe), 4. Sagan (SR/Bora), 5. Haas (Austr./Kaťuša-Alpecin), 6. Viviani (It./Quick-Step) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Ewan 7:54:00, 2. Impey -10, 3. Sagan, 4. McCarthy oba -12, 5. Haas, 6. Restrepo (Kol./Kaťuša-Alpecin) oba -15.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články