Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Dráhaři si ve Světovém poháru v Kanadě dojeli pro bronz v týmovém sprintu

Úspěšní byli čeští dráhoví cyklisté na Světovém poháru v kanadském Miltonu. Pavel Kelemen, David Sojka a Martin Čechman získali bronzové medaile v týmovém sprintu. V souboji o třetí místo porazili favorizované Francouze, které předstihli o 176 tisícin sekundy. Závod vyhrála trojice Nového Zélandu po finálovém vítězství nad britskými jezdci.

Tomáš Bábek (v černé helmě) během mistrovství Evropy
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Annegret Hilse

Čeští reprezentanti po pátém místě v kvalifikaci nastoupili v prvním kole proti Korejcům, které předčili a časem 44,235 se dostali do jízdy o třetí místo. V ní byli sprinteři Dukly Brno ještě rychlejší a poradili si s francouzskou trojicí Melvin Landerneau, Rayan Helal, Francois Pervis.

Historický úspěch v této disciplíně čeští dráhaři vybojovali přesto, že Kelemen střídal starty v týmovém sprintu s rozjížďkami v keirinu. V něm mu těsně uniklo šestičlenné finále, v malém finále skončil druhý za Ukrajincem Andrijem Vynokurovem a byl celkově osmý.  

"Bez uzardění lze Pavla Kelemena označit ze Terminátora. Jeho výkony při náročném střídání obou disciplín byly obdivuhodné. Přitom do malého finále v keirinu postoupil z oprav," řekl šéftrenér dráhařů Dukly Brno Svatopluk Buchta.

Třetího místa v týmovém sprintu si velmi cenil. "S největší pravděpodobností bude týmový sprint hlavní nominační disciplínou pro olympijské hry 2020 v Tokiu. Kvalifikace by měla začít příští rok srpnovým mistrovstvím Evropy ve skotském Glasgow," uvedl Buchta.

Už v pátek získala v Miltonu medaili Jarmila Machačová, která obsadila třetí místo v bodovacím závodu. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články