Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
SLUNETA Ústí nad Labem - BK KVIS Pardubice

Sojka byl pátý na pevném kilometru, Bábek po delší době v keirinu neuspěl

David Sojka vybojoval páté místo na Světovém poháru dráhařů v neolympijské disciplíně jeden kilometr s pevným startem. Postaral se tím o zatím nejlepší český výsledek v tomto ročníku seriálu. Mezi osmičku finalistů postoupil sedmým časem, od bronzu jej pak dělila půlsekunda. Závod vyhrál Australan Matthew Glaetzer.

Vítězné kvarteto Britek v týmové stíhačce na SP v Manchesteru
zdroj: ČTK/PA

Sojka vylepšil o dvě pozice dosavadní české individuální maximum Tomáše Bábka, který v úvodním dílu SP v Pruszkówě skončil sedmý v keirinu. V Manchesteru čerstvému Králi cyklistiky závod nevyšel a po nezdaru v opravách prvního kola byl hodnocen na 17. příčce.

"Poprvé téměř po roce jsem se nedostal do semifinále keirinu. Velmi mě to mrzí, ale nejde to pořád a taktická chyba se trestá tím nejpřísnějším trestem. I takový muže být keirin," uvedl Bábek, který je v této disciplíně mistrem Evropy a bronzovým medailistou z mistrovství světa. V Manchesteru keirin ovládl stříbrný z olympijského závodu v Riu Matthijs Büchli z Nizozemska.

Sojka byl i členem družstva, které v týmovém sprintu obsadilo už v pátek šesté místo. V sestavě s Pavlem Kelemenem a Martinem Čechmanem nestačili Češi v prvním vyřazovacím kole na pozdější vítěze Němce.

Výsledky Světového poháru v dráhové cyklistice v Manchesteru

Muži:

1 km s pevným startem: 1. Glaetzer (Austr.) 1:00,081, 2. Engler (Něm.) 1:01,085, 3. Skinner (Brit.) 1:01,161, ...5. Sojka (ČR) 1:01,689.

Keirin: 1. Büchli (Niz.), 2. Vynokurov (Ukr.), 3. Peralta (Šp.), ...17. Bábek (ČR) vyřazen v 1. kole

Bodovací závod dvojic: 1. Larsen, Von Folsach (Dán.) 46, 2. Thomas, Kneisky (Fr.) 46, 3. Staniszewski, Pszczolarski (Pol.) 37, ...15. Kraus, Hochmann (ČR) -1 okruh

Ženy:

Stíhací závod družstev - finále: Británie 4:16,803 - Itálie 4:21,562, o 3. místo: Japonsko 4:28,668 - Německo 4:30,805.

Sprint - finále: Vogelová (Něm.) - Van Riessenová (Niz.) 2:0, o 3. místo: Vojnovová (Rus.) - Braspennincxová (Niz.) 2:1.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články