Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Odchod Arua z Astany bude mít asi dohru. Stáj ho chce žalovat

Rozchod Fabia Arua s Astanou bude podle všeho emotivnější, než se na první pohled zdálo. Kazašské stáji, kterou italský jezdec po šesti letech opustil a přešel do SAE Emirates, se odchod opory nelíbí a zvažuje právní dohru. Od svého dosavadního lídra podle manažera týmu Alexandera Vinokurova bude chtít náhradu škody.

Fabio Aru
zdroj: ČTK/AP autor: Peter Dejong

"Budeme od něho požadovat nějakou kompenzaci za způsobenou škodu, protože jsme zůstali bez špičkového jezdce. Jsme vděční, že v našem týmu strávil tolik let, takže je to nepříjemné, ale sám si vybral," řekl Vinokurov na adresu sedmadvacetiletého vítěze Vuelty z roku 2015.

Tým SAE Emirates potvrdil v polovině října, že se s Aruem dohodl na tříleté smlouvě. Astana přitom doufala, že lídra udrží díky klauzuli, podle níž by musel zůstat, pokud by tým dorovnal nabídku konkurence. Aru ale chtěl po šesti letech změnu a podle některých informací se musel dokonce ze smlouvy vykoupit.

O jeho chystaném odchodu informovala už dříve některá média, Vinokurov ale tvrdí, že tým o tom do poslední chvíle nic nevěděl.

"Teď to bude na právnících, nedal nám jinou možnost. Měl nám to říct hned po Tour, abychom se mohli přátelsky dohodnout," řekl Vinokurov. "S uvolněným rozpočtem jsme mohli podepsat jiného jezdce, jako je třeba (Rigoberto) Urán. Tehdy na to byl ještě čas. Teď už nenajdeme nikoho, všichni jsou někde vázáni," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články