Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bábek titul neobhájil. Berlínským šampionem v keirinu je Levy

Jedna z velkých ozdob ME v dráhové cyklistice českým úspěchem neskončila. Tomáš Bábek nedokázal zopakovat své zlato z minulého šampionátu a ve velkém finále skončil čtvrtý. Titul získal domácí Maximilian Levy. Pavel Kelemen obsadil v Berlíně desátou příčku.

Tomáš Bábek (v černé helmě) během mistrovství Evropy
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/ autor: Annegret Hilse

Bábek šel kolo před finišem do čela a snažil se držet si vnitřní stopu. Nedokázal ale zareagovat na rychlost Levyho a Shana Perkinse, kteří se natlačili před něho a zavřeli českému dráhaři cestu. Zatímco favorit německého publika porazil v bitvě o zlato nedávno naturalizovaného Rusa Perkinse, Bábek prohrál i souboj s Andrejem Vinokurovem o bronzovou medaili.

"Nejhorší je očekávání a já od sebe nečekal nic, chtěl jsem jen vyhrát. Bylo to rychlejší a lépe obsazené finále než na mistrovství světa. Jel jsem pro výhru, všechno ostatní beru jako prohru," prohlásil třicetiletý Bábek, který na mistrovství světa v Hongkongu získal v keirinu bronz.

"Levy mě trošku zavřel, což mě zpomalilo. Pak do mě šel tvrdě Perkins, jemuž jsem dal lehce loktem. To mě taky přibrzdilo. Kdybych ale chtěl medaili, tak jedu jinak. Nejel jsem nikomu v háku, na nikoho nečekal, nesvezl se. Dělal jsem maximum pro vítězství," dodal Bábek.

Je nám líto, video expirovalo.
Bábkovi obhajoba evropského titulu nevyšla, v keirinu byl čtvrtý

Mistrovství Evropy v dráhové cyklistice v Berlíně:

Muži:

Keirin: 1. Levy (Něm.), 2. Perkins (Rus.), 3. Vynokurov (Ukr.), 4. Bábek, ...10. Kelemen (oba ČR). Madison: 1. Maitre, Thomas (Fr.) 43, 2. Larsen, Pedersen (Dán.) 42, 3. Pszczolarski, Staniszewski (Pol.) 40, ...14. Hochmann, Kraus (ČR).

Ženy:

Sprint - finále: Vogelová (Něm.) - Grosová (Fr.) 2:0, o 3. místo: Šmelevová (Rus.) - Graboschová (Něm.) 2:0, ...13. S. Kaňkovská (ČR). Madison: 1. Barkerová, Dickinsonová (Brit.) 58, 2. Boylanová, Gurleyová (Ir.) 50, 3. Pietersová, Wildová (Niz.) 46, ...11. Hochmannová, E. Kaňkovská (ČR).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články