Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cinkův comeback. Ze silnice se vrací k horským kolům

Ondřej Cink potvrdil, že se po jediné sezoně na silnici vrací do závodů horských kol. Detaily svého rozhodnutí prozradí v příštím týdnu. Cink patřil mezi bikery světové špičky, loni byl na domácím mistrovství světa čtvrtý, v roce 2015 si vyjel dokonce bronz. V olympijských závodech cross country v Londýně 2012 i před rokem v Riu skončil shodně čtrnáctý. Poté zkusil silnici, ze které se nyní vrací "zpět ke kořenům".

Cink se dočkal silnice překvapivě brzy, i s přispěním smůly kolegů z týmu Bahrajn-Merida. Kvůli jejich zdravotním problémům se dostal do finální sestavy Tour de France.

"Start na Tour je pro mě splněný sen. Je to vrchol asi pro každého cyklistu. I kvůli tomu jsem přecházel z biků na silnici, jen jsem upřímně řečeno nečekal, že ta příležitost přijde už takhle brzo," řekl tehdy Cink.

Ondřej Cink
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Vincent Kalut

Během 104. ročníku nejslavnějšího závodu byl vidět, i když ho nakonec nedokončil a odstoupil kvůli problémům s kolenem zkraje 19. etapy z celkových jednadvaceti. Při premiéře na Grand Tour mu chybělo do cíle asi 350 kilometrů. Po 18. etapě byl na 66. příčce celkového pořadí, v 17. etapě se blýskl 17. místem.

"Ondrovi se na silnici hned dařilo a je škoda, že už po jediném roce odchází, ale rozhodl se tak. Jsem docela zvědavý, jak se mu po té sezoně na silnici bude dařit," řekl dnes novinářům silniční profesionál Petr Vakoč ze stáje Quick-Step Floors.

Je nám líto, video expirovalo.
Cink hlásí ze silnice comeback na horské kolo
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články