Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Königův vstup do závodu Kolem Turecka skončil ztrátou téměř 6 minut

Německá stáj Bora-hansgrohe může po první etapě závodu Kolem Turecka slavit. Její irský sprinter Sam Bennett totiž v cíli první etapy v Kemeru přesprintoval Marca Benfatta a Edwarda Theunse. Méně spokojenosti už panuje ohledně Leopolda Königa. Český jezdec v rovinaté etapě ztratil bezmála šest minut a je klasifikován na posledním místě.

Leopold König
zdroj: Twitter autor: @BORAhansgrohe

Zda za Königovu ztrátu mohly technické potíže na trati, pokračující problémy s kolenem nebo zda se v závěru už jen šetřil, zůstává nejasné. Českému jezdci momentálně náleží poslední příčka v průběžném pořadí. Lépe si vedl František Sisr, který je dvaačtyřicátý.

König má s kolenem potíže už delší dobu a posledním velkým závodem, který se mu podařilo dokončit, zůstává loňský podnik Milán-Turín. Letos ale odstoupil po dvou etapách z Critéria du Dauphiné, nedokončil Clásicu San Sebastian a značka DNF u jeho jména svítí i na třech italských závodech, do nichž nastoupil v polovině září.

Tým Bora-hansgrohe ovšem může být spokojen s výkonem Sama Bennetta. Ten se na posledních dvou stech metrech vyhnul pádu a v závěru nabral větší rychlost než jeho soupeři. Irský spurter, kterého diváci mohli vidět i na Czech Cycling Tour, kde vyhrál dvě etapy, oblékl dres vedoucího závodníka.

Je nám líto, video expirovalo.
Königovi vstup do závodu Kolem Turecka nevyšel
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články