Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Nibali ujel ve sjezdu všem a ovládl závod Okolo Lombardie

Poslední z takzvaných cyklistických monumentů v sezoně vyhrál po roční odmlce opět Vincenzo Nibali. V klasice Kolem Lombardie si italský cyklista zopakoval triumf z roku 2015. Pro vítězství si dojel po úniku s náskokem téměř půl minuty před druhým v pořadí Francouzem Julianem Alaphilippem.

Vincenzo Nibali
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yuzuru Sunada

Dvaatřicetiletý Nibali, vítěz všech tří Grand Tours, vyhrál 111. ročník Lombardie, když v předposledním sjezdu z Civiglia setřásl i Francouze Thibaulta Pinota a získal rozhodující náskok.

Do cíle v Comu dojel Nibali po 248 kilometrech o 28 sekund dřív než Francouz Julian Alaphilippe. Třetí byl s odstupem dalších deseti sekund Ital Gianni Moscon.  

Zhruba 40 km před cílem ve sjezdu z Colma di Sormano měl hrozivý pád Belgičan Laurens de Plus, jenž vyjel špatně zatáčku a přeletěl přes svodidla ze silnice do srázu. Dvaadvacetiletý jezdec byl na místě ošetřen záchranáři a převezen do nemocnice, kde lékaři vyloučili vážná zranění.

Kolem Lombardie (WorldTour) - 248 km:

1. Nibali (It./Bahrajn-Merida) 6:15:25, 2. Alaphilippe (Fr./Quick-Step Floors) -28, 3. Moscon (It./Sky), 4. Pinot (Fr./FDJ), 5. Pozzovivo (It./AG2R La Mondiale), 6. Aru (It./Astana) všichni -38.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články