Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ve Slaném excelovali jezdci z Beobank-Corendon. Ťoupalík dojel druhý

Čekání na start dalšího ročníku domácího poháru cyklokrosařů skončilo. První podnik sezony vyhrál ve Slaném německý cyklokrosař Philipp Walsleben, za ním dojel na druhé příčce Adam Ťoupalík a na třetí místo se v závěrečném okruhu posunul David van der Poel. Všichni tři závodí za belgický tým Beobank-Corendon.

Je nám líto, video expirovalo.
Ťoupalík zahájil cyklokrosový Toi Toi Cup druhým místem

"Hned po startu se vytvořila sedmičlenná skupina, kde se to mlelo. V půlce závodu se mi podařilo odjet, ale tři kola před koncem nás dojel Walsleben, který byl dnes nejsilnější. Jsme první tři z jednoho týmu a jsme velmi spokojení," popsal v cíli Ťoupalík.

Těsně pod pódiem skončil Tomáš Paprstka, který vyhrál poslední dva ročníky seriálu. "Ke konci jsem tam zůstal sám a jezdci z Belgie mě urvali. V závěru už jsem mlel z posledního a přišel i o stupně vítězů," litoval Paprstka.

Mezi ženami vyhrála potřetí za sebou Pavla Havlíková, která měla v cíli minutový náskok na Nizozemku Inge van der Heijdenovou. "Sice to tak vypadá, ale tak přesvědčivé to nebylo. Je začátek sezony, ještě nejsem tak rozjetá. Doufám, že to bude v dalších závodech ještě lepší. Všechno směřuji k mistrovství Evropy do Tábora," řekla Havlíková.

První závod Českého poháru Toi Toi Cupu v cyklokrosu ve Slaném:

Muži: 1. Walsleben (Něm.) 57:21, 2. Ťoupalík (Beobank-Corendon) -5, 3. D. Van der Poel (Niz.) -8, 4. Paprstka (Expres CZ Kolín) -11, 5. Cleppe (Belg.) -42, 6. Konwa (Pol.) -53, 7. Nesvadba (Expres CZ Kolín) -1:27.

Ženy: 1. Havlíková (Kooperativa Jablonec n/N), 2. Van der Heijdenová (Niz.), 3. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek).

Hlavní zprávy

Nejčtenější články