Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nash další triumf nepřidala, ve Waterloo skončila šestá

Obhajoba vítězství z úvodního podniku Světového poháru v cyklokrosu se Kateřině Nash nepodařila. V americkém Waterloo obsadila šesté místo. Vítězství oslavila mistryně světa Sanne Cantová z Belgie, bronzová žena z předchozího měření sil, a ujala se vedení v průběžném pořadí seriálu. 

Je nám líto, video expirovalo.
Nash dojela ve Waterloo šestá

Druhé místo vybojovala stejně jako před týdnem domácí Kaitlin Keoughová. Třetí figurovala další Američanka Ellen Nobleová, která v závěrečném boji o stupně vítězů přespurtovala loňskou šampionku SP Sophii de Boerovou z Nizozemska.

Devětatřicetiletá Nash se od počátku závodu pohybovala ve vedoucí skupině, v horkém počasí se však na prašné trati nevyhnula pádu a Cantová postupně navyšovala náskok. Při nájezdu do posledního kola vedla už o 17 sekund a výhru si s přehledem pohlídala.

"Katku lehce svazoval dres vedoucí jezdkyně Světového poháru. Hned po startu přišlo první zaváhání, další při výměně kola v depu a následujícím pádu. To ji nakonec stálo dost sil. Nic se ovšem neděje, to se občas stane i nejlepším. Katka si prostě nevybrala svůj den," uvedl reprezentační trenér Petr Dlask.

Závod Světového poháru v cyklokrosu ve Waterloo (USA):

Ženy: 1. Cantová (Belg.), 2. Keoughová -10, 3. Nobleová (obě USA) -16, 4. De Boerová (Niz.) -18, 5. Maniová (Fr.) -24, 6. Nash (ČR) -30.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články