Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Nash slaví vítězství hned na úvod Světového poháru

Kateřina Nash vstoupila vítězně do sezony SP v cyklokrosu. V Iowa City suverénně vyhrála před domácí Kaitlin Keoughovou a belgickou mistryní světa Sanne Cantovou a potvrdila, že se jí na americké půdě, kde dlouhodobě žije, daří. Závod mužů vyhrál Nizozemec Mathieu van der Poel, Michael Boroš na něj ztratil na devátém místě téměř dvě minuty.

Je nám líto, video expirovalo.
Cyklokrosový Světový pohár začal vítězstvím Kateřiny Nash

Devětatřicetiletá Nash zahájila pohárovou sezonu vítězně i předloni v Las Vegas, v loňském roce rovněž ve městě hazardu obsadila druhé místo. V kariéře nyní triumfovala dohromady už pošesté a vedle Las Vegas navázala na další triumfy z Roubaix (2010), Tábora (2011) a Namuru (2014 a 2016).

Nash se ujala vedení ve třetím z šesti okruhů, od té doby ji soupeřky marně stíhaly a nakonec zvítězila s dvanáctisekundovým náskokem. Cantová s půlminutovým mankem na vítězku vyhrála spurt o třetí místo před obhájkyní celkového prvenství v SP Sophií de Boerovou z Nizozemska. Nash v seriálu obhajuje třetí příčku, v minulém ročníku byla vedle De Boerové úspěšnější ještě Cantová.

"Je to pro Katku perfektní vstup do sezony. Když v polovině závodu soupeřkám nastoupila, tak si musela hodně věřit. Vyhovovalo jí, když jezdila v čele osamocená svoje tempo, a navíc to zvládla technicky velice dobře," uvedl reprezentační trenér Petr Dlask.

Boroš byl v elitní desítce jediným konkurentem dominantních jezdců z Belgie a Nizozemska. Do cíle přijel minutu a 46 sekund po vítězi a získal skalp mistra světa a šampiona posledních dvou ročníků SP Wouta van Aerta z Belgie, který dojel po defektu čtrnáctý.

Van der Poela doprovodili na stupně vítězů jiní Belgičané Laurens Sweeck a Quinten Hermans, kteří si to tři čtvrtě minuty za suverénem desetikolového závodu rozdali o stříbro.

Za týden bude devítidílný seriál pokračovat ve 140 kilometrů vzdáleném Waterloo, v druhé polovině října se pak přesune do Evropy.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články