Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Štafeta na nejlepší nestačila, MS vyhráli Švýcaři

Cairns (Austrálie) – Štafeta českých bikerů dojela na MS v Cairns na jedenáctém místě. V sestavě nechyběla hlavní hvězda výpravy Jaroslav Kulhavý. Z vítězství se radovalo Švýcarsko.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK autor: Červený Michal

Z loňské úspěšné sestavy scházeli Richard Holec s Kateřinou Nash. Jejich místa zaujali David Zadák a Karla Štěpánová, nově jako zástupkyně kategorie žen do 23 let přibyla Barbora Průdková. Trenér Viktor Zapletal tak poskládal nejsilnější možnou štafetu, kterou měl k dispozici.

Závod rozjížděl Matěj Průdek, přes výhodnou startovní pozici ale předával mezi 18 týmy až jako šestnáctý s více než minutovým mankem na vedoucí Nový Zéland. Přestože Zadák a poté i Štěpánová pozici vždy o jedno místo vylepšili, ztráta na čelo výrazně narůstala. "Prášilo se tak, že jsem před dropem nic neviděl a zezadu to do mě napálil Belgičan a otočil mi řídítka. Odjížděl jsem pak předposlední," řekl Průdek rozmrzele.

Po Průdkovi vyrazil na závěrečný úsek Kulhavý z 12. místa a s mankem přes tři a půl minuty. Ačkoliv ho nakonec stlačil ke třem minutám, do nejlepší desítky už český tým dovézt nedokázal. "Bylo to spíš ostřejší tréninkové tempo, nechtěl jsem zbytečně riskovat. Navíc jsem před sebou měl ve výjezdu na singlu Polku. Chtěl jsem si to zkusit jet naplno, ale bohužel se to nepovedlo, protože nešlo několik stovek metrů vůbec předjet," uvedl Kulhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Česká štafeta skončila na MS za elitní desítkou

Celkově se ale cítil na trati dobře. "Ani jsem se moc nezadýchal. Štafeta dopadla, jak dopadla. Kluci měli problémy, ale to se stává, jeden rok to vyjde, další zase ne. Už se to neskládá ze čtyř, ale z pěti lidí. A když to chceš odjet na medaili, musí to každému vyjít na 100 procent. Nic se neděje, čekají nás individuální závody," prohlásil Kulhavý.

K triumfu se i díky finišmanovi Ninu Schurterovi propracovali Švýcaři. Ještě po třetím úseku byli sice až sedmí a Schurter přebíral štafetu s minutovým mankem, jenže vedoucí Kanada nasadila na poslední úsek jezdkyni do 23 let, kterou Švýcar snadno předstihl. Kanada nakonec dojela až desátá. Švýcarsko oslavilo zlato s náskokem 24 vteřin před Dánskem a Francií.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články