Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
WA Race Walking Tour Gold - Poděbrady

Majkovo utrpení je u konce. Polák zvítězil na La Pandera

Sierra de La Pandera – Rafal Majka ukončil svou bezútěšnou pouť letošní Vueltou a vyhrál čtrnáctou etapu s cílem na vrcholu La Pandera. Chris Froome dojel spolu s Vincenzem Nibalim a poměr sil v průběžném pořadí se tak nezměnil.

Rafal Majka
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: TOMASZ MARKOWSKI

Angliru jihu Španělska, tak se někdy mluví o výstupu na Sierra de la Pandera. Dvanáct kilometrů s průměrným sklonem 7,3 procenta si srovnání s nejslavnějším španělským vrcholem zaslouží a naznačuje, jak těžkou práci měli závodníci ve čtrnácté etapě Vuelty. Únava, strmá a otevřená silnice, to všechno si mělo vyžádat na jezdcích své.

Jako první začal stoupat nejlepší z uprchlíků Rafal Majka, který ve Španělsku dosud neúspěšně lovil etapové vítězství. Jeho náskok zněl nadějně (1:45), avšak ještě nebylo nic rozhodnuto a silný nástup někoho z favoritů mohl polského vrchaře o triumf připravit. Když navíc čtyři kilometry pod vrcholem vyrazil Romain Bardet, musel Majka znervóznět.

Za Francouzem se po chvíli vydali i Alberto Contador s Vincenzem Nibalim, což mělo za následek velké zrychlení Majkových pronásledovatelů. Froome se snažil kontrovat stabilním tempem, ale legendární veteráni rozjeli velmi silné tempo, kvůli němuž se mu dlouho nedařilo dostat zpět. Majka ale i přesto své vedení udržel a raduje se z vytoužené etapy.

V závěru Poláka ještě neúspěšně stíhal Miguel Ángel López, ale kolumbijský vrchař druhý triumf nezískal. Za ním dojeli favorité, ze kterých dvacet vteřin ztratili Esteban Chaves a Fabio Aru, ještě větší ztrátu nabrali Michael Woods s Davidem De La Cruzem.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články