Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Alaphilippův sprint zafungoval. Polanc a Majka mu nestačili

Hellín – Francouzští fanoušci slaví první vítězství svého jezdce na letošní Vueltě. Julian Alaphilippe triumfoval v osmé etapě, když v závěru porazil Jana Polance a Rafala Majku. Svůj náskok na ostatní favority přidal Chris Froome, kterého se z vrchařů dokázal udržet pouze Alberto Contador.

Julian Alaphilippe
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Yuzuru Sunada

Frontální útok v závěrečném stoupání na Xorret de Catí předvedla německá stáj Bora-Hansgrohe, která měla v úniku hned tři závodníky, a to včetně Rafala Majky a Emanuela Buchmanna. Museli se vypořádat s prudkým svahem dlouhým pět kilometrů, jenž se zvedá v průměru o devět procent.

Majkovi jako poslední soupeři zůstali mrštní Julian Alaphilippe a Jan Polanc. Polský závodník předvedl pětici prudkých zrychlení, Alaphilippe se však nepustil jeho zadního kola a spolehl se na jednu věc, o níž věděl, že v ní Majka bude v silné výhodě, tedy sprintu. 

Jezdec stáje QuickStep-Floors spurt otevřel z první pozice a zcela s přehledem porazil své soupeře. Majku nakonec na čáře předstihl i Polanc, a slabá sezona jeho německé stáje tak pokračuje. Naopak Alaphilippe slaví své první vítězství na Grand Tour.

"Říkal jsem si, že to do úniku zkusím spíš zítra. Nakonec jsem to ale zkusil a byl to pak hodně těžký den. To vítězství je ale pro mě splněným snem, něco neuvěřitelného," líčil v cíli talentovaný Francouz.

Ve skupině favoritů mohutně zaútočil Chris Froome, jehož se dokázal udržet pouze Alberto Contador. Tato dvojice nakonec získala 17 vteřin na skupinu svých soupeřů, kterou do cíle přivezl Vincenzo Nibali. Froome tak má nyní v průběžném pořadí náskok 28 sekund na druhého Estebana Chavese.

Je nám líto, video expirovalo.
Froomův náskok po 8. etapě Vuelty stoupá

Cyklistický etapový závod Vuelta - 8. etapa Hellín - Xorret de Catí (199,5 km):

1. Alaphilippe (Fr./Quick-Step Floors) 4:37:55, 2. Polanc (Slovin./SAE Team Emirates), 3. Majka (Pol./BORA-hansgrohe) oba -2, 4. Pauwels (Belg./Dimension Data) -26, 5. Oliveira (Portug./Movistar) -28, 6. Kreder (Niz./Aqua Blue Sport), 7. Monfort oba -32, 8. De Clercq (oba Belg./Lotto-Soudal) -34, 9. Losada (Šp./Kaťuša-Alpecin) -37, 10. Buchmann (Něm./BORA-hansgrohe) -1:04.

Průběžné pořadí: 1. Froome (Brit./Sky) 32:26:13, 2. Chaves (Kol./Orica-Scott) -28, 3. Roche (Ir./BMC) -41, 4. Nibali (It./Bahrajn-Merida) -53, 5. Van Garderen (USA/BMC) -58, 6. Aru (It./Astana) -1:06, 7. De La Cruz (Šp./Quick-Step Floors) -1:08, 8. A. Yates (Brit./Orica-Scott) -1:18, 9. Woods (Kan./Cannondale-Drapac) -1:41, 10. Zakarin (Rus./Kaťuša-Alpecin) -1:57.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články