Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Týmovou časovku na úvod Vuelty ovládla stáj BMC, do červeného jde Dennis

Nimes (Francie) - Úvod Vuelty vyšel nejlépe stáji BMC, která zvítězila v týmové časovce. Do červeného trikotu pro lídra se převlékl bývalý mistr světa v hodinovce Australan Rohan Dennis. Chris Froome ze stáje Sky si vytvořil náskok hned po první etapě před hlavními soupeři v souboji o celkové pořadí.

Stáj BMC
zdroj: ČTK/EFE autor: Javier Lizon

Jezdci týmu BMC, který přišel krátce před startem Vuelty kvůli pozitivnímu dopingovému testu o Španěla Samuela Sáncheze, prolétli trať o délce 13,2 km jako jediní v čase pod šestnáct minut. O šest sekund porazili stáje Quick-Step Floors a Sunweb, čtvrtá byla Sky s odstupem devíti sekund.

"Byla to náročná trať, na začátek hodně technická. Museli jsme se rozhodnout, jestli bude lepší dojet v devíti, nebo nechat pár kolegů odpadnout ještě před cílem," řekl Dennis.

Je nám líto, video expirovalo.
Úvodní týmovou časovku vyhrála na Vueltě stáj BMC

Lídr Sky Chris Froome tak hned v úvodní etapě získal náskok před svými rivaly v souboji o celkové prvenství a je průběžně osmnáctý. Britský vítěz Tour de France, jenž útočí na svou první výhru na Vueltě, má například k dobru 22 sekund na Itala Vincenza Nibaliho, 26 sekund na loučícího se Španěla Alberta Contadora či 32 sekund na Itala Fabia Arua.

"Je to pro nás dobrý start. Sice to není etapové prvenství, ale předvedli jsme velmi dobrou jízdu a jsme mezi nejlepšími," prohlásil Froome. V neděli absolvují cyklisté již klasickou etapu o délce 201 km z Nimes do Gruissanu.

Cyklistický etapový závod Vuelta - 1. etapa: týmová časovka v Nimes (13,8 km):

1. BMC 15:58, 2. Quick-Step, 3. Sunweb oba -6, 4. Sky -9, 5. Orica-Scott -17, 6. BORA-hansgrohe -21, 7. Lotto-Soudal, 8. Movistar oba -24, 9. Bahrajn-Merida -31, 10. Kaťuša-Alpecin -33.

Průběžné pořadí: 1. Dennis (Austr./BMC) 15:58, 2. Oss (It./BMC), 3. Roche (Ir./BMC), 4. De Marchi, 5. Caruso (oba It./BMC), 6. Van Garderen (USA/BMC) všichni stejný čas, 7. Lampaert (Belg./Quick-Step), 8. De La Cruz (Šp./Quick-Step), 9. Jungels (Luc./Quick-Step), 10. Alaphilippe (Fr./Quick-Step) všichni -6.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články