Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Schurter dál nemá konkurenci, vyhrál i pátý závod sezony

Mont-Sainte-Anne – Nino Schurter popáté v kariéře ovládl Světový pohár horských kol. Vítězství si švýcarský cyklista zajistil triumfem v kanadském Mont-Sainte-Anne, kde si dojel pro páté vítězství v sezoně a vyrovnal rekord Nora Runeho Höydahla z roku 1995. Třetí výhru si připsala Jana Belomojná z Ukrajiny a už závod před koncem seriálu rozhodla o svém celkovém vítězství.

Nino Schurter
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

Olympijský vítěz z Ria, který ovládl Světový pohár v letech 2010, 2012, 2013 a 2015, vyhrál v Kanadě s náskokem deseti sekund před Stéphanem Tempierem z Francie.

Český biker Jaroslav Kulhavý obsadil se ztrátou téměř dvou minut osmé místo a nenavázal tak na druhou příčku z předchozího závodu v Lenzerheide.

Na překonání Höydahlova rekordu bude moci Schurter zaútočit za tři týdny ve finále seriálu ve Val di Sole.

Je nám líto, video expirovalo.
Schurter si v Kanadě dojel pro triumf v SP i pro rekord

Na pěti téměř pětikilometrových okruzích technické trati ženského závodu s převýšením 217 metrů se hned od startu na špici usadila trojice Catharine Pendrelová, Jana Belomojná a Pauline Ferrandová Prevotová z Francie.

Sedmatřicetiletá kanadská veteránka Pendrelová, kterou hnaly za úspěchem diváci kolem trati, však nakonec bitvu s o dvanáct let mladšími soupeřkami prohrála. Ty jí odjely zhruba v polovině trati a o první místo už si to rozdávaly sami.

Ukrajinka rozhodla v předposledním kole, když ve stoupání francouzské soupeřce nastoupila a od té chvíle už jí nedovolila ztrátu nedohnat.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články