Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kulhavý a Nash pošesté ovládli republikové mistrovství v cross country

Brno - Bikeři Jaroslav Kulhavý a Kateřina Nash jsou shodně pošesté mistry republiky v cross country. Olympijský vítěz z Londýna předčil Jana Škarnitzla o 4,5 sekundy a navázal na poslední triumf v Bedřichově. Nash se zúčastnila domácího šampionátu po sedmi letech a souboj s Jitkou Škarnitzlovou vyhrála o 22 sekund.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Kulhavý přijel do Brna jako stříbrný muž posledního závodu Světového poháru v Lenzerheide, kde před dvěma týdny nestačil jen na švýcarského suveréna Nina Schurtera. Šesté zlato oslavil deset let po tom prvním.

Podle předpokladů o titul bojoval se Škarnitzlem. "Byl to spíš technický finiš - kdo neudělá chybu a bude trošku rychlejší. Nakonec mi to vyšlo," řekl Kulhavý České televizi. Třetí dojel se ztrátou dvou a půl minuty Tomáš Paprstka.

Přesně 20 let po prvním titulu se znovu dočkala devětatřicetiletá Nash, jež žije a závodí v USA. Startem v Brně si zpestřila čas strávený s rodinou na Šumavě a pro další úspěch si dojela na okruhu v brněnské části Pisárky suverénně. Na stupních vítězů Nash a Škarnitzlovou doplnila Jana Czeczinkarová, která na jaře léčila zlomenou holenní i lýtkovou kost ze srážky s autem při závodu na Kypru.

"Neměla jsem tolik šancí bojovat o titul za celou kariéru, když jsem většinou trávila léto v Americe, proto si toho hrozně vážím. Na konci kariéry titul hrozně potěší," radovala se Nash.

Je nám líto, video expirovalo.
Nash s Kulhavým ovládli mistrovství ČR v cross country

Mistrovství ČR v cross country horských kol v Brně:

Muži: 1. Kulhavý (Specialized Racing) 1:27:05, 2. Škarnitzl (Sram Mitas Trek) -5, 3. Paprstka (Expres CZ Scott Kolín) -2:29, 4. Rauchfuss (Kellys Bike Ranch) -3:10, 5. Rajchart (Česká spořitelna-Accolade) -3:50, 6. Stošek (Symbio+ BMC) -4:04.

Konečné pořadí ČP (po 6 závodech): 1. Škarnitzl 271, 2. Paprstka 265, 3. Průdek (Superior MTB Team) 234.

Ženy: 1. Nash (Clif Pro Team) 1:19:45, 2. Škarnitzlová (Česká spořitelna-Accolade) -22, 3. Czeczinkarová (Sram Mitas Trek) -1:51, 4. Štěpánová (N1 Team) -2:35, 5. Šafářová (Nutrend Specialized) -3:59, 6. Havlíková (Kooperativa Jablonec n.N.) -5:23.

Konečné pořadí ČP (po 6 závodech): 1. Škarnitzlová 272, 2. Šafářová 240, 3. Veselá (GT Opportunity Brno) 212.

Sprint: Muži: 1. Kavalír (KC Kutná Hora), 2. Prudek (Moravec Team), 3. Fláma (TS Bohemia Kross).

Ženy: 1. Průdková (Superior MTB), 2. Tvarůžková (Craft Rocky Mountain), 3. Šafářová (Nutrend Specialized).

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články