Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Česká cyklistika má novou mistryni v časovce. Nosková vyhrála v Žiaru nad Hronom

Žiar nad Hronom (Slovensko) – Nikola Nosková je novou republikovou mistryní v časovce. Za neúčasti Martiny Sáblíkové porazila o devět sekund stříbrnou Jarmilu Machačovou. Pro Noskovou jde o první titul v kariéře. Nejlepší juniorkou se stala Elizabeth Ungermanová.

Je nám líto, video expirovalo.
Nosková je novou mistryní ČR v časovce

Na společném šampionátu českých a slovenských cyklistů za sebou Nosková na 26,2 kilometru dlouhé trati nechala o více než devět vteřin Jarmilu Machačovou. Sáblíkovou vystřídala na trůnu po její nepřetržité nadvládě od roku 2013.

Český bronz si vyjela Tereza Korvasová, která skončila za nejlepší ze Slovenek Jankou Keseg Števkovou a na vítězku ztratila přes minutu a 22 vteřin. 

"Jsem moc překvapená, jelo se mi moc dobře na to, jak foukalo, a trať převážně mírně klesala. Když jsem se obrátila na druhé obrátce, podívala jsem se na hodinky a říkala si, že už jsou za mnou holky daleko, ale pomýšlela jsem na umístění tak do třetího místa. Jsem tedy hodně ráda, že jsem vyhrála, na časovku jsem si tolik nevěřila," uvedla Nosková.

Prvenstvím rozšířila svou sbírku úspěchů na mistrovství republiky. V roce 2014 si ve Slavkově u Brna dojela pro vítězný double mezi juniorkami, rok nato byla ve stejné kategorii třetí v časovce a v závodě s hromadným startem obhájila zlato. Loni už jela mezi ženami a v silničním závodě finišovala jako pátá.

Společné mistrovství ČR a SR v silniční cyklistice v Žiaru nad Hronom - časovka:

Ženy (26,2 km): 1. Nosková (BePink Cogeas) 39:02, 2. Machačová (Dukla Praha) -9, 3. Keseg Števková (SR) -1:17, 4. Korvasová -1:23, 5. Hochmann (obě Dukla Praha) -1:29, 6. Valachová (SR) -2:30.

Junioři (26,2 km): 1. Sedláček (CK Příbram) 34:54, 2. Holec (TJ Favorit Brno) -1:00, 3. Vaníček (Expres CZ-Scott Team Kolín) -2:00.

Juniorky (20 km): 1. Ungermanová (Kooperativa Jablonec nad Nisou) 31:33, 2. Džerengová (Dukla Praha) -35, 3. Hájková (SKP Duha Lanškroun) -1:05.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články