Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

König skončil na Dauphiné. Tým věří v jeho progres směrem k Vueltě

Tullins – Třetí etapa závodu Critérium du Dauphiné byla tou poslední pro Leopolda Königa. Po hodině a 50 kilometrech na silnici vzdal. Podle vyjádření jeho stáje Bora je to v zájmu jeho startu na Vueltě. V cíli sprinterské etapy se překvapivě radoval povahou spíše vrchař Koen Bouwman z Nizozemska, který dojel v čele uniknuvší skupinky. Lídrem celkového pořadí zůstává Belgičan Thomas de Gendt.

Leopold König
zdroj: Twitter autor: @BORAhansgrohe

König neprožívá šťastné období. Kvůli vleklým zdravotním potížím se nestal lídrem týmu na Giru a po výkonech na generálce na Tour je start na nejslavnějším etapovém závodu rovněž nereálný.

Hned v úvodní etapě Dauphiné ztratil König osm minut, poté dalších šest a půl. "Z úvodních dvou etap nezregeneroval dost dobře," uvedla v prohlášení stáj Bora.

Je nám líto, video expirovalo.
Na Critériu du Dauphiné se radoval překvapivě Bouwman

Až na lednový závod na Mallorce nebyl kvůli bolavému kolenu v pelotonu od loňského září. "Věděli jsme, že pro něj bude tvrdé startovat po devíti měsících bez závodů hned tady na Dauphiné. Leo tu absolvoval dobré první dva závodní dny. Ale nyní pro něj bude lepší, pokud jej nepřetížíme. Proto jsme se rozhodli stáhnout jej ze závodu. Ale jeho progres směrem k letošní Vueltě bude pokračovat podle plánu," uvedl lékař týmu Bora Jan-Niklas Droste.

Roman Kreuziger před středeční časovkou figuruje na průběžném 35. místě se ztrátou 69 sekund, Petr Vakoč je v závěru startovního pole s mankem téměř 18 minut. Závod WorldTour skončí v neděli.

Výsledky etapového závodu Critérium du Dauphiné

1. Bouwman (Niz./LottoNL) 4:06:06, 2. Šiškevičius (Lit./Delko), 3. Backaert (Belg./Wanty), 4. Nauleau (Fr./Direct Energie), 5. Vermeulen (USA/LottoNL), 6. Pacher (Fr./Delko) všichni stejný čas, ...78. Kreuziger (ČR/Orica) -11, 169. Vakoč (ČR/Quick-Step) -7:04, König (ČR/Bora) nedokončil.

Průběžné pořadí: 1. De Gendt (Belg./Lotto) 12:37:04, 2. Domont (Fr./AG2R) -48, 3. Ulissi (It./SAE Team Emirates) -1:03, 4. Latour (Fr./AG2R), 5. Buchmann (Něm./Bora) oba -1:07, 6. Colbrelli (It./Bahrajn-Merida), ...35. Kreuziger oba -1:09, 153. Vakoč -17:57.

Zdroj
ČTK, bora-hansgrohe.com, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články