Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kulhavý po Novém Městě: S takovou kondicí bych nejel ani na nákup

Nové Město na Moravě – Před vlastními fanoušky plánoval útok na vítězství, Jaroslavu Kulhavému však úvodní závod Světového poháru bikerů v Novém Městě na Moravě vůbec nevyšel. Na trati se necítil ve formě, navíc měl pád i defekt a na čelní pozice nabral obrovskou ztrátu. V cíli byl však s výsledkem, jímž byla 55. příčka, smířený.

Jaroslav Kulhavý
zdroj: ČTK autor: Plíhal Libor

"Většinou je to tady buď dobrý, nebo špatný. Po těch minulých letech, kdy jsem si tady vybral pád, pak defekt, tak teď jsem si vybral pád i defekt dohromady. A zkombinoval to ještě s blbýma nohama a blbým pádem před závodem, kdy jsem si narazil žebra. Nevím, jestli tam není nějaké zlomené. S takovou kondicí, co jsem měl dneska, bych nejel ani na nákup, natož na trénink," prohlásil Kulhavý.

Přesto nevypadal naštvaně, bral vše spíš s nadhledem, který občas proložil porcí ironie. "Počítal jsem i s touhle variantou," připustil dvaatřicetiletý biker. I proto, že po Cape Epic neměl dobré pocity z tréninku. "Měl jsem alergii, astma, potíže s dýcháním. Neodvedl jsem v tréninku sto procent, co bych chtěl," vysvětlil.

Středeční závod Pražské schody, exhibiční, ale náročný, přitom vyhrál a zdálo se, že před jedním z vrcholů sezony v podobě domácího podniku SP přichází forma v pravý čas. "Počítal jsem s tím, že to může být horší, ale na začátku týdne se to neuvěřitelně zlepšilo. Mohla to být ne falešná forma, spíš se to chvíli chytlo a dneska to zase bylo jinak. Měl jsem úplně prázdné nohy," nezastíral Kulhavý.

Je nám líto, video expirovalo.
Schurter v Novém Městě opět vítězný, Kulhavému se závod nevyvedl

K prázdným nohám se po defektu přidalo i prázdné přední kolo v době, kdy jeho pozice byla takřka o 40 příček lepší. "To už byla taková třešnička na dortu. Stálo mě to de facto jen nějaké body, protože jinak za to dvacáté místo by něco bylo. Defekt mě odsunul dozadu, ještě jsem spadnul na to bolavé žebro... Nevím, jestli to mám naražené, nebo zlomené, ale to už je vcelku jedno," popsal Kulhavý pocity beznaděje.

Věří, že si vybral příděl smůly na mnoho let dopředu. "Snad to tak bude. Ale takhle to nejde brát. Když se podíváte na Schurtera, tak ten snad smůlu nemá. Nevím, kde ten si ji vybírá, to je až neskutečné. Ale to je asi tak jediný člověk v balíku," řekl s úsměvem Kulhavý.

Přemítal i nad tím, proč ho nohy neposlouchaly, jak by si představoval. "Možná jsem to trochu přehnal. Posledních pár dní se mi jelo dobře, takže jsem tomu tréninku dal víc než sto procent. A zřejmě jsem to přestřelil. Odešel jsem nohama, takže moje chyba," uvedl Kulhavý.

V příštích dnech zamíří k lékaři. A plánuje také doladit trénink. "Zlomené žebro už jsem měl asi pětkrát, s tím se stejně nedá nic dělat. Člověk musí jet ve stejném režimu a počkat, až se to zlepší. Určitě se chci posunout v tréninku, už příští týden bych měl rád lepší závod než teď," plánoval přes bolestivé zranění start v dalším pokračování SP v německém Albstadtu.

Chce se také dobře připravit na další část sezony, která začne za měsíc mistrovstvím světa v maratonu. "A pak jsou další dva Světové poháry. Andorra, která mi sice moc nesedí, tam se asi moc chystat nebudu, ale pak je Lenzerheide, co je můj oblíbený svěťák. Tam už bych byl rád vepředu, kde mám být," uzavřel odhodlaně Kulhavý.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články