Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Viviani nepojede na Giro, chuť si spravil aspoň triumfem v Romandii

Payerne (Švýcarsko) – Třetí etapa závodu Kolem Romandie měla sprinterskou dohru. Nejrychlejší byl ve švýcarském Payerne italský spurter Elia Viviani. Zahnal tím tak aktuální zklamání, kdy ho Team Sky nezařadil do výběru pro Giro d'Italia. V průběžném pořadí se nic nemění, nadále vede Fabio Felline.

Třetí etapa závodu Kolem Romandie
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst/Fotoreporter Sirotti Ste

Hromadnému finiši se snažil zabránit britský závodník stáje Movistar Alex Dowsett, který odjel pelotonu zhruba 25 kilometrů před cílem. Dowsett je výtečným časovkářem (mimochodem i někdejším držitelem rekordu v hodinovce) a ujížděl zbytku startovního pole. Nakonec se však ukázalo, že součinnosti týmů na čele pelotonu ani on odolat nedokázal. Domestici ze stájí jako Bahrajn-Merida, QuickStep-Floors nebo Teamu Sky jej dokázali dostihnout ještě před cílovou čárou.

Na vítězství si brousilo zuby mnoho spurterů. V Romandii nezávodí ta úplně největší sprinterská jména, i proto se finiše nedají tolik předvídat. Na posledním kilometru se dopředu natlačil vláček ze Sky a byl to právě sprinter britské stáje Elia Viviani, kdo mohl v cíli zvednout ruce nad hlavu. Na čáře porazil druhého Sonnyho Colbrelliho z bahrajnské stáje.

Je nám líto, video expirovalo.
Viviani spurtoval nejrychleji ve 3. etapě závodu Kolem Romandie

Cyklistický závod Kolem Romandie (WorldTour) - 3. etapa (187km):

1. Viviani (It./Sky) 4:27:42, 2. Colbrelli (It./Bahrajn Merida), 3. Schwarzmann (Něm./Bora), 4. Edmondson (Austr./Orica), 5. Dumoulin (Fr./AG2R), 6. Reguigui (Alž./Dimension Data), ...49. Kreuziger (ČR/Orica)104. Cink (ČR/Bahrajn-Merida) všichni stejný čas.

Průběžné pořadí: 1. Felline (It./Trek-Segafredo) 12:40:24, 2. Schachmann (Něm./Quick-Step), 3. Herrada (Šp./Movistar) oba -8, 4. Roglič (Slovin./LottoNL) -9, 5. I. Izagirre (Šp./Bahrajn Merida), 6. Jungels (Luc./Quick-Step) oba -12, ...31. Kreuziger -26, 51. Cink -37. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články