Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Českému týmu těsně unikla elitní osmička, Hochmann dojela třináctá

Hongkong – V úvodní den mistrovství světa v dráhové cyklistice se na hongkongském oválu představili čtyři Češi. Tým mužů skončil devátý, Lucie Hochmann ve scratchi dojela třináctá. Přímý přenos druhého soutěžního dne sledujte na ČT sport a webu ctsport.cz ve čtvrtek od 12:55.

MS v dráhové cyklistice hostí Hongkong
zdroj: Reuters

Českému týmu se nepovedl start, Pavel Kelemen na něm mírně zaspal, a kdyby nebylo této chyby, velmi pravděpodobně by česká trojice Tomáš Bábek, David Sojka a Kelemen postoupila mezi nejlepších osm. Takhle na Čechy po Sojkově finiši zbylo první nepostupové, deváté místo. Na osmé Japonce jim chybělo čtvrt sekundy. Ve finále se utkali Novozélanďané s Nizozemci a lépe dopadli muži v černém.

"Poslední vteřina na startu se mi zdála nějaká dlouhá. Lehce mě podržel blok a po šlápnutí jsem prohrábl," popsal Kelemen. V týmovém sprintu se čeští dráhaři v posledních třech letech na MS nekvalifikovali. "Vzhledem k tomu, co se přihodilo, považuji čas i umístění za dobrý výsledek. Také proto, že jsme porazili i Němce, kteří odstartovali bez problémů," cenil si Bábek.

Česko mělo zastoupení i v ženském scratchi. Lucie Hochmann se ztrátou jednoho kola dojela na 13. místě. Z vítězství se radovala Italka Rachele Barbieriová.

Je nám líto, video expirovalo.
Vystoupení Čechů v kvalifikaci týmového sprintu

Ve čtvrtek je na programu z českého pohledu nejočekávanější disciplína, keirin mužů, ve kterém mezi široký okruh favoritů patří i Bábek, úřadující mistr Evropy a vítěz Světového poháru.

"Mým cílem je postup do finále a zisk medaile. Snem je titul mistra světa. Ale keirin je nepředvídatelná disciplína," řekl Bábek před šampionátem.

Výsledky MS v dráhové cyklistice

Muži:

Týmový sprint - finále: 1. N. Zéland (Mitchell, Webster, Dawkins) 44,049 - Nizozemsko (Hoogland, Lavreysen, Büchli) 44,382, o 3. místo: Francie (Edelin, Vigier, Lafargue) 43,536 - Polsko (Bielecki, Sarnecki, Rudyk) 43,698, ...9. ČR (Bábek, Kelemen, Sojka) - nepostoupili z kvalifikace.

Ženy:

Scratch: 1. Barbieriová (It.), 2. Barkerová (Brit.), 3. D'Hooreová (Belg.), ...13. Hochmann (ČR) -1 kolo.

Týmový sprint - finále: Rusko (Šmeljovová, Vojnovová) 32,520 - Austrálie (McCullochová, Mortonová) 32,649, o 3. místo: Německo (Welteová, Vogelová) 32,609 - Čína (Kuo Šuang, Lin Ťün-chung) 33,309.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články