Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: 5x trenér

Startuje MS v dráhové cyklistice, hlavní medailovou nadějí je Bábek

Hongkong – Sedmička českých dráhařů se představí na mistrovství světa, které hostí od středy do neděle čínský Hongkong. O úspěch bude usilovat čtveřice stíhačů pražské Dukly a sprinterské trio Dukly Brno. Největší hvězdou národní výpravy bude Tomáš Bábek, úřadující mistr Evropy a vítěz Světového poháru v keirinu. Přímé přenosy sledujte na programu ČT sport a webu ctsport.cz.

Tomáš Bábek
zdroj: Zimbio.com/Getty images autor: Dean Mouhtaropoulos

Bábek se svými výsledky v uplynulém roce zasloužil o to, že se ve čtyřiadvacetičlenném startovním poli kvalifikace keirinu představí všichni tři čeští sprinteři. "Jsem za to rád. Je to poprvé v historii světových šampionátů," uvedl Bábek, kterého čeká také start v týmovém sprintu a v závodě na kilometr s pevným startem. "Mým cílem je postup do finále keirinu a zisk medaile. Snem je titul mistra světa," dodal.

Kromě dvou únorových závodů Světového poháru v Cali a v Los Angeles se čeští sprinteři připravovali před MS dva týdny na velodromu v italském Montichiari.

"Vzhledem k tomu, že doma nemáme odpovídající velodrom, snažili jsme se v Itálii o hlavní objem speciální přípravy. Před odletem jsme ještě dvakrát trénovali ve Vídni, využívali jízdu za autem a trénovali jsme i na velodromu v Brně," řekl trenér Petr Klimeš.

V dobré formě jsou také stíhači. Celkové hodnocení Světového poháru v bodovačce vyhrála Jarmila Machačová.

Medailové ambice mají i Jiří Hochmann s parťákem v tradiční disciplíně madison Martinem Bláhou, který se na MS představí pošestnácté a letošní šampionát bude jeho posledním. Evropští šampioni z let 2010 a 2012 získali z MS společně již stříbro (2011) a bronz (2009), na titul ale nedosáhli.

Nominace českých dráhařů:

Muži: Tomáš Bábek (keirin, 1 km s pevným startem, týmový sprint), Pavel Kelemen (keirin, sprint, týmový sprint), David Sojka (keirin, sprint, 1 km s pevným startem, týmový sprint), Martin Bláha (madison, scratch, bodovací závod), Jiří Hochmann (madison).

Ženy: Jarmila Machačová (madison, omnium, bodovací závod), Lucie Hochmann (madison).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články