Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Bábek: Ani jsem nevěřil, že se dostanu tak vysoko

Brno – Ještě než odletí do Japonska závodit v tamní variantě keirinu, čeká Tomáše Bábka start na mistrovství světa v Hongkongu. Ačkoliv se mistr Evropy a vítěz SP v této dráhařské disciplíně nerad předem svazuje očekáváním, věří, že by mohl na MS dosáhnout na medaili.

Je nám líto, video expirovalo.
Dráhař Bábek bude hlavní českou nadějí na MS v Hongkongu

"Budu se tam rvát o to, abych tu medaili přivezl. Mým snem je titul mistra světa," konstatuje brněnský rodák Bábek, jehož kariéra visela před lety na vlásku. Po nehodě totiž upadl do kómatu, ve kterém strávil několik dní. Jeho cesta zpět do špičky profesionální dráhové cyklistiky byla pozvolná, ale ve výsledku velmi úspěšná.

"Ta cesta byla opravdu pozvolná a výkonnost poté vygradovala až v letošní sezoně, kdy se Tomáš zařadil mezi světovou špičku," říká Bábkův trenér Petr Klimeš. "Nikdy jsem ani nevěřil, že se můžu dostat tak vysoko. Je to pro mě taková odměna za to, že jsem vytrval," popisuje český závodník.

Po mistrovství světa pak čeká Bábka ještě jeden velký zážitek – organizátoři japonských závodů v keirinu si ho totiž jako jednoho z hrstky světových závodníků pozvali, aby soupeřil s tamější špičkou v místním a velmi specifickém druhu keirinu. Závodí se v něm na venkovní dráze a podobu podniků výrazně ovlivňuje možnost sázení na výsledky závodů. O specifikách japonského keirinu promluví Tomáš Bábek již zítra v prvním dílu Velo fokus podcastu, který najdete na stránkách našeho webu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články