Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Město Mol naposledy vyprovodilo do závodu Toma Boonena

Mol (Belgie) – Belgická cyklistická i společenská hvězda Tom Boonen absolvoval poslední závod na domácí půdě. Ještě předtím, než o víkendu uzavře svou kariéru na francouzském Monumentu Paříž-Roubaix, vystartoval v rodném Molu pojedenácté do závodu Scheldeprijs.

Belgičtí fanoušci děkují Tomu Boonenovi
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Eric Lalmand

Boonen klasikářský závod vyhrál v letech 2004 a 2006, v posledních dvou letech tu ale rozráží vzduch pro sprintera Marcela Kittela. Stejně tomu bylo i letos. Boonen jedoucí v modrém dresu stáje Quick-Step Floors nastoupil do čela na posledních pěti kilometrech, načež ho na špičce pelotonu vystřídali Zdeněk Štybar a Matteo Trentin.

Jejich práce nakonec slavila úspěch. Kittel byl sice donucen vystartovat poměrně brzy a za zády mu hrozili Elia Viviani s Nacerem Bouhannim, německý spurter ale vítězství nakonec uhájil. Slaví tak svůj pátý triumf na závodě, který sice nepatří mezi kdovíjak sledované či kvalitní, slouží ale jako užitečný test před Peklem severu v Roubaix.

Je nám líto, video expirovalo.
Tom Boonen naposledy startoval na domácí půdě

Cyklistický závod Scheldeprijs v Belgii (202 km):

1. Kittel (Něm.) 4:35:25, 2. Viviani (It.), 3. Bouhanni (Fr.), 4. Roelandts (Belg.), 5. Ackermann (Něm.), 6. Barbier (Fr.) všichni stejný čas, ...64. Štybar (ČR) -1:37.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články