Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Předposlední etapa zamíchala pořadím. Zvítězil Porte, žlutý dres oblékl Henao

Col de la Couillole (Francie) - Sedmá etapa cyklistického závodu Paříž-Nice, kterou vyhrál Australan Richie Porte, zatřásla celkovým pořadím. Novým lídrem se stal Kolumbijec Sergio Henao, který dokončil 177 kilometrů dlouhý úsek s cílem na Col de la Couillole ve výšce 1600 metrů na čtvrtém místě se ztrátou 32 sekund.

Sergio Henao
zdroj: ČTK/BELGA/DAVID STOCKMAN

Porte, který ve druhé etapě přišel o naděje na dobrý výsledek v celkovém pořadí, dnes zaútočil tři kilometry před cílem. Prvenství vybojoval vítěz lednového podniku Tour Down Under s náskokem 21 sekund před španělskou hvězdou Albertem Contadorem. Třetí dojel Ir Dan Martin následovaný Henaem.

"Bylo to sladké vítězství po té katastrofě, co nás potkala začátkem týdne. Klobouk dolů před týmem, že mi nepřestal věřit," uvedl australský cyklista, který v pondělí nabral manko přes 14 minut. Henao sesadil z prvního místa Francouze Juliana Alaphilippea, na kterého před dnešním startem ztrácel 46 sekund.

V čele celkového pořadí má Kolumbijec před nedělním 115,5 kilometru dlouhým dojezdem do Nice k dobru půl minuty na Martina. Třetí je Contador.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články