Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

V nominaci na cyklokrosové MS chybí Šimůnek, překvapivě se vrací Czeczinkarová

Praha - Ačkoliv původně už začátkem prosince ukončila sezonu, nebude nakonec na mistrovství světa v cyklokrosu chybět Jana Czeczinkarová. Česká naděje v kategorii do 23 let stihla vyléčit zraněné koleno a v lucemburském Bielesu bude útočit na medaili. V nominaci naopak chybí zkušený Radomír Šimůnek, jenž měl před dvěma týdny na republikovém šampionátu v Hlinsku těžký pád.

Jana Czeczinkarová
zdroj: ČTK autor: Michal Červený

Majitelka dvou bronzových medailí z mistrovství Evropy ve své věkové kategorii Czeczinkarová naposledy závodila 17. listopadu ve Slaném. Devatenáctiletá cyklistka, která se věnuje i horským kolům, poté kvůli bolavému kolenu předčasně ukončila cyklokrosovou sezonu.

Po přípravě s reprezentačním týmem bikerů na Kanárských ostrovech však své rozhodnutí přehodnotila a pojede na cyklokrosové MS. "Cítí se dobře, koleno je v pořádku. Je zpátky v tréninkovém rytmu a je připravená závodit," řekl reprezentační trenér Petr Dlask.

Je nám líto, video expirovalo.
V nominaci na MS v cyklokrosu nechybí Czeczinkarová

V nominaci je dvacet závodníků v pěti kategoriích. Velkou medailovou adeptkou bude také devětatřicetiletá Kateřina Nash, jež při šesti startech ve Světovém poháru dosáhla čtyřikrát na stupně vítězů a celkově byla třetí.

V závodě žen do 23 let bude s Czeczinkarovou na startu i Nikola Nosková, která loni v Heuden-Zolderu skončila druhá. Stříbro bude v této kategorii obhajovat také Adam Ťoupalík.

V závodě mužů bude pětičlenný český tým nejvíce spoléhat na mistra republiky Michaela Boroše, jenž v neděli v Hoogerheide zakončil sezonu Světového poháru dvanáctým místem.

Na startu nebude devátý muž z loňského MS Radomír Šimůnek, který 7. ledna v mistrovském závodě v Hlinsku skončil po pádu do sněhové závěje v bezvědomí a měl potíže s krční páteří.

Světový šampionát se koná o víkendu. V sobotu se jedou závody juniorů, žen do 23 let a žen elite, v neděli budou o medaile bojovat muži do 23 let a muži elite.

Nominace cyklokrosařů na mistrovství světa:

Muži elite: Michael Boroš, Tomáš Paprstka, Jan Nesvadba, Emil Hekele, Michal Malík

Muži do 23 let: Adam Ťoupalík, Jonáš Březina, David Jarý, Daniel Mayer

Junioři: Tomáš Kopecký, Jan Gavenda, Šimon Vaníček, Jakub Schierl, David Honzák

Ženy elite: Kateřina Nash, Pavla Havlíková

Ženy do 23 let: Nikola Nosková, Martina Kukulová, Tereza Vaníčková, Jana Czeczinkarová

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články