Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Egholm vyhrál dramatický závod, zlatou juniorkou je Balsamová

Dauhá (Katar) – Dramatický závod juniorů vyhrál na okruzích v katarském Dauhá dánský závodník Jakob Egholm, který uspěl se svým sólovým nástupem. Dánští junioři tak po stříbru Mikkela Bjerga z časovky slaví další cennou medaili. Nejlepším z českých závodníků byl 44. Richard Holec. Titul za vítězství v závodě juniorek získala Italka Elisa Balsamová.

Elisa Balsamová
zdroj: ČTK/BELGA autor: YORICK JANSENS

Juniorský závod byl o poznání dramatičtější, než co předvedli den před nimi jezdci do 23 let. Zpacifikované úniky, přeskupování pelotonu, nástupy, ale i pády a vynucené konce kvůli křečím a vyčerpání – z fanouškovského pohledu šlo zřejmě o nejatraktivnější závod v Kataru.

Ústřední roli v něm v klíčovou dobu sehrál Brandon McNulty, zlatý muž z juniorské časovky, který se dostal do přední skupiny a díky svým tempařským schopnostem táhl skupinu zhruba patnácti závodníků, která se oddělila od pelotonu. Ti před hlavním polem, v němž se držel jeden z čekých jezdců Richard Holec, měli v nájezdu do závěrečného kola téměř minutový náskok.

Ani on ale nedokázal pokrýt nástup dánské dvojice Jakob Egholm, Julius Johansen, kteří se devět kilometrů před cílem pustili takto v tandemu do jízdy o medaile. Zatímco Johansen tempo brzy nevydržel, Egholm se pokusil dostat před ostatními až do cíle. To se mu nakonec podařilo a je novým mistrem světa v juniorské kategorii. Ostatní za ním sprintovali pouze o stříbro.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr silničního závodu juniorů na MS v Dauhá

Mistrovství světa v silniční cyklistice v Dauhá - závod s hromadným startem:

Junioři (135,5 km): 1. Egholm (Dán.) 2:58:19, 2. Märkl (Něm.), 3. Müller (Švýc.)Ŕů-7, ...44. Holec -1:45, 84. Otruba -2:02, Sedláček a Čapek nedokončili.

Juniorky (74,5 km): 1. Balsamová (It.) 1:53:04, 2. Schneiderová (USA), 3. Andersenová (Nor.) obě stejný čas, ...67. Šafářová -10:02.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články