Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Junior Čechman po stříbru z keirinu zajel na MS páté místo ve sprintu

Aigle (Švýcarsko) - České dráhové cyklistice roste nová naděje. Martin Čechman na juniorském mistrovství světa přidal ke stříbru z keirinu další kvalitní umístění, když byl pátý nejrychlejší v závodu na kilometr s pevným startem. V centru Mezinárodní cyklistické unie UCI v Aigle ho od bronzu dělilo necelých půl vteřiny.

Dráhová cyklistika
zdroj: ČTK autor: Stejskal Ivo

Druhému českému medailistovi dosavadního průběhu šampionátu Danielu Baborovi utekl v jedné ze dvou kvalifikačních rozjížděk jen velmi těsně postup do finále bodovacího závodu. Z patnáctky účastníků jich do finále postupovalo deset, ale Babor dojel jedenáctý s mankem pouhých dvou bodů na desátého Chilana Corvalana Joaquina. Zlato získal Polák Szymon Krawczyk.

Mezi juniorkami si místo ve finálové jízdě ve scratchi vybojovala Ema Kaňkovská. Osmnáctiletá dcera bývalého reprezentanta Martina Kaňkovského skončila nakonec šestá. V individuální stíhačce na dva kilometry neuspěla Kateřina Kohoutková, když v kvalifikaci obsadila 22. příčku a zůstala tak hodně vzdálena bojům o medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články