Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Hirt je krůček od celkového vítězství na rakouské Tour

Stegersbach (Rakousko) – K velkému českému úspěchu v Tour de France se neschyluje, zato v závodu Kolem Rakouska má Jan Hirt na dosah celkové vítězství. Pětadvacetiletý český jezdec udržel žlutý trikot lídra i v předposlední 204kilometrové etapě s cílem ve Stegersbachu.

V etapě, která vyvrcholila hromadným spurtem, byl nejrychlejší Ital Nicola Ruffoni, který vyhrál rovněž první etapu závodu. Hirta dělí od největšího úspěchu v dosavadní kariéře sobotní etapa z Bad Tatzmannsdorfu do Vídně.

Loni skončil člen polské stáje CCC-Sprandi-Polkowice v Rakousku celkově třetí, nyní může tradiční etapový závod vyhrát jako druhý český cyklista v historii.

Předposlední etapa již rozhodla o nejlepším vrchaři závodu. Tím byl po čtvrtečním programu Hirt, ve Stegersbachu ho však z prvního místa sesadil Ital Alessandro Vanotti.

Je nám líto, video expirovalo.
Hirt je blízko výhře na závodě Kolem Rakouska, v předposlední etapě si pohlídal náskok

Cyklistický závod Kolem Rakouska - 6. etapa (204,3 km)

1. Ruffoni (It.) 4:41:51, 2. Auer (Rak.), 3. Janiszewski (Pol.), 4. Van Ginneken (Niz.) všichni stejný čas, 5. Turgis (Fr.), 6. Backaert (Belg.) oba -1, ...37. Hirt (ČR) -6.

Průběžné pořadí

1. Hirt 27:28:21, 2. Martin (Fr.) -1:17, 3. Schelling (Švýc.) -1:29, 4. Fernández (Šp.) -1:31, 5. Rossetto (Fr.) -1:49, 6. Pernsteiner (Rak.) -2:11. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články