Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Trentin vyfoukl výhru kolegům z úniku, vedení drží Kruijswijk

Pinerolo – Matteo Trentin dojel v závěrečných dvou stech metrech své dva kolegy z úniku, snadno přešel přes ně a dosprintoval si pro svou první etapu na Giro d'Italia. Smutnými hrdiny jsou další dva Italové Moreno Moser a Gianluca Brambilla, kteří přišli o vítězství v samém závěru. Peloton se všemi favority dorazil s velkým odstupem více než deseti minut, v růžovém pokračuje Steven Kruijswijk.

Giro d'Italia
zdroj: ČTK/PA autor: Pier Maulini

Trentin v cílové rovině jako blesk zaútočil na dvojici krajanů, kteří spolu dlouho sváděli souboj o etapové prvenství, a při svém premiérovém startu na Giru se dočkal prvního triumfu. Šestadvacetiletý sprinter už má na kontě i dvě etapová vítězství na Tour de France.

"Byl jsem ve formě už na jarních klasikách, ale několikrát jsem měl smůlu, takže na Giro jsem přijel s cílem vyhrát alespoň jednu etapu. Ze začátku jsem pracoval pro Marcela Kittela, potom pro Gianlucu Brambillu a Boba Jungelse, ale dnes se všechno sešlo skvěle," řekl Trentin.

Všichni jezdci z elitní desítky celkového pořadí dorazili do cíle se ztrátou zhruba 13 a půl minuty. Tři etapy před koncem má Kruijswijk před druhým Estebanem Chavesem z Kolumbie tříminutový náskok, průběžně třetí Španěl Alejandro Valverde je o dalších 23 sekund zpět.

"Dnes jsem se cítil skvěle, neměl jsem žádnou krizi, navíc mi výborně pomáhal tým," prohlásil Kruijswijk. "Zítřejší etapa je pro mne jako dělaná, mám rád dlouhá stoupání. Už jsem tu byl třikrát druhý, tak bych se rád pokusil o etapové prvenství. Ale hlavní je udržet růžový trikot," dodal nizozemský vrchař.

V pátek čeká jezdce náročná, 162 kilometrů horská etapa z Pinerola do Risoulu, poslední šanci promluvit do celkového pořadí budou mít závodníci v sobotní předposlední etapě z Guillestre do Sant'Anna di Vinadio.

Cyklistický závod Giro d'Italia - 18. etapa (Muggio - Pinerolo, 244 km): 1. Trentin (It./Etixx-Quick-Step) 5:25:34, 2. Moser (It./Cannondale), 3. Brambilla (It/Etixx-Quick-Step) všichni stejný čas, 4. Modolo (It./Lampre) -20, 5. Arndt (Něm./Giant) -30, 6. Rovnyj (Rus./Tinkoff) -34, 7. Busato (It./Wilier Triestina) -1:10, 8. Knees (Něm./Sky) -1:16, 9. Domont (Fr./AG2R) -1:24, 10. Malacarne -4:28.

Průběžné pořadí: 1. Kruijswijk (Niz./LottoNL) 73:50:37, 2. Chaves (Kol./Orica) -3:00, 3. Valverde (Šp./Movistar) -3:23, 4. Nibali (It./Astana) -4:43, 5. Zakarin (Rus./Kaťuša) -4:50, 6. Majka (Pol./Tinkoff) -5:34, 7. Jungels (Luc./Etixx-Quick-Step) -7:57, 8. Amador (Kost./Movistar) -8:53, 9. Pozzovivo (It./AG2R) -10:05, 10. Sivcov (Běl./Dimension Data) -11:15.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články