Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

V Riu pojedou tři čeští bikeři, na ženy se nejspíš nedostane

Praha - Češi budou mít v cross country na horských kolech na olympijských hrách tříčlenné zastoupení mezi muži, ženy se do Ria de Janeiro téměř jistě nepodívají. Naději může živit jen Kateřina Nash, která by mohla dostat od Mezinárodní cyklistické unie (UCI) mimořádné místo.

"Tři postupová místa pro muže svědčí o současné síle týmu a jsem přesvědčený, že muži tu bojovnost a nasazení zopakují i v Riu. Ženám postupové místo uniklo o kousek, ale když si uvědomíme, že Katka Nash v minulém roce téměř nezávodila a uvažovala o ukončení kariéry, tak bodový posun na 18. příčku světa během letošního jara je obdivuhodný," uvedl trenér Viktor Zapletal.

Ten již dříve oznámil, že tři mužská místa zaujmou obhájce zlata z Londýna Jaroslav Kulhavý, bronzový medailista z mistrovství světa i Evropy Ondřej Cink a na 99 procent Jan Škarnitzl.

Češky byly díky výsledkům zkušené Kateřiny Nash blízko, ale za postupovým sedmnáctým místem Srbek zaostaly o 148 bodů. "Budeme samozřejmě žádat UCI o přidělení mimořádného místa pro Katku, což by vzhledem k tomu, že se jedná o závodnici světové desítky, nemuselo být úplně bez šance," uvedl Zapletal.

UCI musí do začátku června oficiálně informovat národní svazy o počtu přidělených míst a ty je musí zpětně potvrdit. Do 18. července musí být zveřejněna konkrétní jména startujících. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články