Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Greipel byl potřetí nejrychlejší, nestačili mu Ewan ani Nizzolo

Bibione - André Greipel potřetí triumfoval na letošním Giro d'Italia. Ve sprintu v Bibione na jeho rychlost nenašli odpověď druhý Caleb Ewan ani třetí Giacomo Nizzolo. Greipel nyní může před horskými etapami závod s klidným svědomím opustit. Pro závodníky na celkové pořadí se nic nemění, odstupy zůstávají stejné a v růžovém půjde do hor Bob Jungels.

André Greipel
zdroj: ČTK/AP autor: Claudio Peri

Dvanáctá etapa svým profilem slibovala poslední sprinterskou příležitost předtím, než se závod dostane do hor. André Greipel, Giacomo Nizzolo nebo Giacomo Nizzolo tak dostali šanci na etapový úspěch, favorité naproti tomu chtěli hlavně dorazit do finiše, který hostilo turistické letovisko Bibione, bez větších komplikací. Nikdo v každém případě neměl radost z neodbytného deště, který mohl způsobit nebezpečí v technickém finále - organizátoři závodu se posléze raději rozhodli uzavřít celkovou klasifikaci osm kilometrů před cílem. Znamenalo to, že se úplný závěr jel pouze o etapové vítězství; ti, pro něž sprint nebyl cílem, mohli v poklidu a beze stresu dojet.

Na čele závodu se dlouho držela osamocená italská dvojice Daniel Oss, Mirco Maestri. I jim ale muselo být jasné, že to nebude jejich den. Dvacet kilometrů před Bibione se to potvrdilo. Práci na špici pelotonu převzali jezdci stáje Lotto-Soudal s jasným úmyslem usnadnit závěr dne jejich lídrovi André Greipelovi.

Naději na triumf měli kromě něho i domácí sprinteři včetně dosud nenápadného Sachi Modolo, bez šance nebyl ani Nikias Arndt nebo Calew Ewan. Nakonec však svou "povinnost" splnil po výtečné práci svých rozjížděčů Greipel, který si připsal svůj třetí triumf v závodu a může nyní s klidným svědomím letošní Giro opustit. Ewan se snažil mu situaci zkomplikovat, ale na německého závodníka neměl. 

Cyklistický závod Giro d'Italia - 12. etapa (Noale - Bibione, 168 km):

1. Greipel (Něm./Lotto) 4:16:00, 2. Ewan (Austr./Orica), 3. Nizzolo (It./Trek-Segafredo), 4. Modolo (It./Lampre), 5. Porsev (Rus./Kaťuša), 6. Hofland (Niz./LottoNL), 7. Savickij (Rus./Gazprom), 8. Haussler (Austr./IAM), 9. Zabel (Něm./BMC), 10. Colbrelli (It./Bardiani).

Průběžné pořadí: 1. Jungels (Luc./Etixx-Quick-Step) 49:32:20, 2. Amador (Kost./Movistar) -24, 3. Valverde (Šp./Movistar), 4. Kruijswijk (Niz./LottoNL) oba -1:07, 5. Nibali (It./Astana) -1:09, 6. Majka (Pol./Tinkoff) 2:01, 7. Zakarin (Rus./Kaťuša) -2:25, 8. Chaves (Kol./Orica) -2:43, 9. Brambilla (It./Etixx-Quick-Step) -2:45, 10. Ulissi (It./Lampre) -2:47. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články