Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Cyklistický Amstel Gold Race vyhrál nečekaně Ital Gasparotto

Valkenburg - Cyklistický závod Amstel Gold Race vyhrál nečekaně Ital Enrico Gasparotto, jenž už se na této nizozemské klasice radoval z vítězství v roce 2012. O nejlepší český výsledek se na 248,7 km dlouhé trati postaral dvanáctým místem Roman Kreuziger, vítěz z roku 2013.

Enrico Gasparotto (vlevo) na Amstel Gold Race
zdroj: ZUMA autor: Yorick Jansens

Čtyřiatřicetiletý Gasparotto z kontinentálního týmu Wanty-Groupe Gobert porazil ve dvoučlenném spurtu Dána Michaela Valgrena. Peloton dovezl do cíle s odstupem tří sekund další Ital Sonny Colbrelli.

Gasparotto se odpoutal od hlavního pole díky útoku na Caubergu, posledním ze 34 krátkých, ale strmých stoupání na trase závodu. V závěrečném kilometru s ním dokázal držet krok jen Valgren, ale ve spurtu neměl člen stáje Tinkoff šanci.

Při průjezdu cílem namířil Gasparotto ukazováčky obou rukou k nebi a první vítězství v sezoně věnoval tragicky zesnulému týmovému kolegovi Antoinu Demoitiému, jenž podlehl zraněním po střetu s motocyklem na březnovém závodě Gent-Wevelgem.

Závodem Amstel Gold Race odstartoval takzvaný Ardenský týden, jenž bude ve středu pokračovat Valonským šípem a vyvrcholí nedělní klasikou Lutych-Bastogne-Lutych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články