Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice

Čeští dráhaři mají jisté místo v Riu. Představí se ve sprintu a keirinu

Praha - Jistá dvě místa na olympijských hrách v Riu si vybojovali čeští dráhoví cyklisté. V brazilské metropoli by se měli představit v disciplínách sprint a keirin. Zatím ale není jasné, zda se do Brazílie vydá po jednom jezdci na každou disciplínu, či zda se jeden závodník představí v obou závodech.

Pavel Kelemen
zdroj: ZUMA autor: Pascal Muller

"Předběžně jsme měli po nedávném mistrovství světa spočítané, že by to mělo vyjít na ta dvě místa, ale je samozřejmě skvělé, že teď už je to oficiálně potvrzené. Z toho máme radost," řekl šéftrenér českých dráhařů Svatopluk Buchta.

Na konkrétní jména v nominaci je ještě brzy. "Pavel Kelemen vyjel místa, v širší nominaci jsou ještě Adam Ptáčník, Robin Wagner a Tomáš Bábek, kteří přichází do úvahy. Je několik variant, které budeme zvažovat. Jména musíme doplnit někdy snad až koncem června," uvedl Buchta.

Základní možnosti jsou dvě. "Jeden jezdec pro sprint a druhý pro keirin. Druhá varianta je, že jeden závodník nastoupí do obou disciplín, pak bychom ale zase neměli na místě náhradníka," shrnul Buchta.

Nejblíže do Ria má mistr Evropy v keirinu Kelemen, který se o místa zasloužil. "Netřeba zastírat, že Pavel Kelemen - jestli bude ve své obvyklé formě a nestane se nic neočekávaného - by každopádně v Riu neměl chybět," uvedl Buchta.

Dráhaře čeká soustředění na Mallorce, kam pojedou všichni čtyři jmenovaní, poté přijde ve druhé polovině června na řadu kemp v USA. Následovat budou závody a další příprava v Německu. "Tam už se to bude finalizovat s výhledem k OH," nastínil Buchta.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články