Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Machačová zajela páté místo ve scratchi, vyhrála Tottová

Londýn - Jarmila Machačová vybojovala na mistrovství světa v dráhové cyklistice v Londýně páté místo ve scratchi. Světová šampionka z bodovacího závodu z roku 2013 zopakovala v této disciplíně své maximum z MS, pátá byla závodnice pražské Dukly i v Dánsku před šesti lety. Titul získala domácí Laura Trottová.

Laura Trottová vítězí
zdroj: ČTK/AP

"Před závodem bych byla spokojená, ale podle vývoje jsem medaili cítila strašně blízko. S odstupem času umístění asi docením, teď jsem však zklamaná," řekla Machačová. "Myslím, že jsem nastoupila ve správný okamžik, ale Ruska mi tam vjela, musela jsem trochu zabrzdit. Pak přese mě šly soupeřky, takže jsem jen bojovala, aby mě nepředjely další," popsala.

V závodu na kilometr s pevným startem se čeští jezdci Tomáš Bábek a Robin Wagner seřadili na sedmé a osmé příčce. "Na těchto závodech před olympiádou nebyl nikdo špatný. Kdo na to neměl, v kiláku nestartoval. Sedmé místo na mistrovství světa je dobré. Chtěl jsem sice být v pětce, jenže vždycky mi chybí pár desetin, někdy tisícin," řekl Bábek, který si časem 1:01,962 minuty zajel osobní rekord v nadmořské výšce na úrovni moře.

Wagner byl o 244 tisícin pomalejší. Zlato vybojoval Joachim Eilers a úspěch německé dráhové cyklistiky umocnila Kristina Vogelová triumfem v keirinu. Ve stíhacím závodu družstev se Britové v sestavě s vítězem Tour de France 2012 a rekordmanem v hodinovce Bradleym Wigginsem museli spokojit s druhým místem.

Ve strhujícím finále nestačili na Austrálii, za kterou od začátku zaostávali. Půl kilometru před cílem závodu na 4000 metrů se sice dostali na první místo, i když jeden z domácích jezdců odpadl, ale v závěru se britská trojice rozpadla a nakonec zaostala za velkými rivaly o více než sekundu.

"V Riu vyhrajeme, na to vsadím barák," prohlásil pětatřicetiletý Wiggins, který touží rozšířit svou sbírku čtyř zlatých olympijských medailí. Ve středeční kvalifikaci sice Britové kralovali, ale ve finále je Australané Sam Welsford, Michael Hepburn, Callum Scotson a Miles Scotson trumfli časem 3:52,727.

Je nám líto, video expirovalo.
Scratch vyhrála na MS Tottová, Machačová dojela pátá

Mistrovství světa v dráhové cyklistice v Londýně:

Muži: Kilometr s pevným startem: 1. Eilers (Něm.) 1:00,042, 2. Bos (Niz.) 1:00,461, 3. Lafargue (Fr.) 1:01,581, ...7. Bábek 1:01,962, 8. Wagner (oba ČR) 1:02,206.

Stíhací závod družstev - finále: Austrálie (Welsford, Hepburn, C. Scotson, M. Scotson) 3:52,727 - Británie (Dibben, Clancy, Doull, Wiggins) 3:53,856, o 3. místo: Dánsko (Hansen, Larsen, Madsen, Von Folsach) 3:55,936 - Itálie 3:58,262.

Ženy: Keirin: 1. Vogelová (Něm.), 2. Mearesová (Austr.), 3. Jamesová (Brit.).

Scratch: 1. Trottová (Brit.), 2. Wildová (Niz.), 3. Roordaová (Kan.), ...5. Machačová (ČR).

Zdroj
ČTK, Deník

Hlavní zprávy

Nejčtenější články