Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Vakoč si ve Francii dojel o víkendu pro druhé vítězství

Livron (Francie) - Druhé vítězství během víkendu vybojoval český cyklista Petr Vakoč. Po sobotním triumfu v Classic Sud Ardéche vyhrál ve Francii další jednorázový závod Drome Classic. V závěru 204 kilometrů dlouhé trasy český šampion porazil ve spurtu Belgičana Jana Bakelantse. 

Petr Vakoč
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

"Mám obrovskou radost, že se mi povedlo znovu vyhrát. Je to fakt neskutečné. Byl to další těžký závod na úzkých silnicích, takže jsme museli být celou dobu vpředu a bojovat o pozici," uvedl Vakoč.

Třiadvacetiletý český cyklista jezdí v úvodu sezony ve výborné formě. Minulý týden byl celkově pátý a nejlepší z mladých jezdců na etapovém závodě Haut Var, v tomto týdnu skončil druhý na jiném etapovém závodu Kolem Provence a rovněž zvítězil mezi mladíky. O víkendu se dočkal i vítězství, a to hned dvakrát.

"Jestli jsem byl včera pod tlakem, tak dneska jsem jel uvolněně. Všechno šlo podle plánu. Mám radost, že jsem první, kdo dokázal získat double z těch dvou závodů. Vítězství přišla po tvrdé přípravě. Makal jsem na tom, abych uspěl v první části sezony, a jsem rád, že se to vyplatilo takhle brzy," uvedl Vakoč.

Jeho stáj Etixx-Quick Step je s patnácti triumfy v úvodu cyklistické sezony jasně nejúspěšnějším týmem. Příští sobotu čeká Vakoče start v italském závodu Strade Bianche, kde bude obhajovat loňské prvenství jeho týmový kolega Zdeněk Štybar.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články