Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Biker Cink na obhlídce Ria: Olympijská trať se mi líbí

Praha - Biker Ondřej Cink si vyzkoušel v Riu de Janeiro olympijskou trať a tamní vysoké teploty. Bronzový medailista z letošního mistrovství světa se vrátil z Brazílie s cennými informacemi, které by rád využil příští rok v nejdůležitějším závodu sezony. "Trať se mi líbí, bude to zajímavý závod," uvedl mistr světa i Evropy závodníků do 23 let.

Cink je považován za nástupce olympijského vítěze Jaroslava Kulhavého, což letos na světovém šampionátu potvrdil. I proto může být příští rok černým koněm závodu v podmínkách, které by mu mohly vyhovovat. "Je tam teplo a já jsem známý tím, že mi vyhovuje závodit v teplotách od 35 do 40 stupňů. A tam bylo na sluníčku snad 45," uvedl.

Uměle vybudovaná trať v Riu je postavená na "zelené louce", zcela mimo les. Je atraktivní, rychlá, spíš technického charakteru. Svižné pasáže střídají umělé překážky z kamenů, na cestě mají bikeři dvě dlouhá stoupání.

Je nám líto, video expirovalo.
Stropnický poděkoval sportovcům z pražské Dukly

Trať pro olympijský závod už by se měla změnit jen minimálně. "V Londýně to bylo víc nahoru dolů, krátká stoupání. Tam se jede od jedné technické sekce k další, pořád se něco děje. Možná to prý zpomalí tím, že to zatravní, protože to je uválcovaná rychlá hlína," poznamenal čtrnáctý muž z olympijského závodu v Londýně.

Zejména znalost tratě bude příští rok důležitá. Cink jel v testovacím závodě naplno hlavně první kolo, aby zjistil, co se na trati může dít. "Kde se to ucpe, kde je potřeba zrychlit. To se mi povedlo, první dvě kola jsem závodil vpředu," uvedl Cink, který závod dokončil na devátém místě.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články