Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Kittel definitivně odchází z Giant-Alpecin. Kam, to je nejisté

Praha - Německý sprinter Marcel Kittel definitivně potvrdil týden trvající spekulace ohledně své budoucnosti v týmu Giant-Alpecin. Vítěz osmi etap na Tour de France a dominantní spurter sezon 2013 a 2014 si hledá nové působiště poté, co v letošním roce dlouho laboroval se zraněními. Jeho jediným úspěchem v letošním roce je vítězství v etapě závodu Kolem Polska.

Marcel Kittel
zdroj: ČTK/BELGA autor: DAVID STOCKMAN

Svůj podíl na Kittelově rozhodnutí hraje jak vynechání z výběru pro Tour, tak nová orientace Giant-Alpecin. Německá stáj se po úspěších Warrena Barguile a Toma Dumoulina hodlá více soustředit na výsledky v celkovém pořadí etapových závodů. Budoucí působiště Kittela je zatím nejasné, zájem o něho však projevuje více týmů včetně Etixxu-QuickStep, ze kterého odešel Mark Cavendish.

"Po svých potížích, kdy jsem musel odřeknout další a další závody, jsem pochopil, že potřebuji nový začátek. Byl to mentálně a fyzicky složitý rok," uvedl Kittel, který by měl podle smlouvy zůstat v týmu i pro příští sezonu. Giant-Alpecin ho ovšem uvolní. "Je to nezvyklé a chtěl bych týmu hodně poděkovat. S trochou štěstí se mi podaří najít vhodné příští působiště," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články