Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Cavendish s pomocníky přestupuje do MTN-Qhubeka

Praha - Konec spekulací a tajností, Mark Cavendish skutečně po sezoně opustí Etixx-QuickStep a zamíří do stáje MTN-Qhubeka. Spolu s ním odchází z belgického týmu i Cavendishův vrchní rozjížděč sprintů Mark Renshaw, z Teamu Sky se k nim přidá i zkušený Bernhard Eisel. Stáj MTN-Qhubeka, která je registrovaná v Jihoafrické republice a která se letos jako první africká stáj zúčastnila Tour de France, ponese od příští sezony jméno Team Dimension Data.

Mark Cavendish
zdroj: ČTK/PA autor: Pete Goding

MTN-Qhubeka je v současnosti Pro-kontinentální stájí, která má ambici na postup do nejvyšší závodnické divize. Právě tomu by měl příchod Cavendishe výrazně přispět - Brit v sestavě znamená téměř automaticky dvojcifru v kolonce vítězství. O Cavendishově přestupu se hovořilo už od dubna, až teď byl však celý transfer finalizován. Kromě Renshawa a Eisela, se kterými se důvěrně zná z předchozích působišť, narazí v týmu i na další známé jako Edvald Boasson Hagen nebo Matthew Goss.

"Jsem vážně nadšený z toho, že můžu být součástí tohohle týmu. Sledoval jsem ho podrobně ve všech stupních jeho vývoje a byl jsem ohromen jeho nadšením, sílou a závodní dynamikou," řekl Cavendish ve svém prohlášení. "Zbytek pelotonu jejich úspěchy také zaznamenal - letos jezdili výborně," dodal. Stáj mění kromě své hlavní hvězdy i název, od příštího roku se bude jmenovat Team Dimension Data.

Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články