Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Velký talent Novák ukončil kariéru. Ztratil motivaci

Praha - Před několika lety patřil mezi největší talenty české cyklistiky, nyní jeho kariéra končí. Jakub Novák se rozhodl ukončit svou závodní dráhu, jako důvod uvedl ztrátu motivace. Novák se v minulých letetch snažil prosadit v BMC, před letošní sezonou se vrátil do domácí stáje AWT-GreenWay.

Jakub Novák
zdroj: AWT-GreenWay

"Po loňském ukončení smlouvy v týmu BMC jsem šel do AWT-GreenWay s cílem udělat poslední pokus o to, abych se v další sezoně dostal do nějakého týmu WorldTour a zároveň pomohl mladším klukům v počátcích jejich kariéry. Bohužel jsem v sobě nenašel dostatek motivace a závodní cyklistika mě přestala naplňovat do té míry, že jsem se rozhodl ji na profesionální úrovni opustit," uvedl Novák.

Čtyřiadvacetiletý závodník platil za veliký talent české cyklistiky a když v osmnácti letech odešel do Itálie, slibovala se od něho velká budoucnost. V dalších letech zkoušel štěstí jako stážista v BMC, během dvou let se tam ovšem prosadit nedokázal a smlouvu s World Tour týmem nedostal.

Před letošní sezonou tak podepsal s domácí stájí AWT-GreenWay, kde se měl pokusit svou kariéru "restartovat" a pomoci mladším závodníkům. Nyní ale jeho závodní dráha končí. Ve sbírce úspěchů má Novák tituly mistra republiky U23 v časovce i silničním závodě, v časovce byl pátý na mistrovství Evropy U23 2011 a dvanáctý na světovém šampionátu 2010 ve stejné kategorii.

Zdroj
ČT sport, supercycling.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články