Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

První kopce vyvrcholí stoupáním na Mur de Huy

Anvers (Belgie) - Návštěva Belgie a první strmé kopce, to slibuje třetí etapa Tour de France. Trasa v závěru kopíruje trasu jarní klasiky Valonský šíp, která taktéž končí prudkým výstupem na Mur de Huy. Na jaře zde triumfoval Alejandro Valverde, pokusí se o něco podobného i dnes? Pole favoritů je ale podstatně širší. Přímý přenos sledujte od 13:05 na ČT sport a našem webu.

Profil 3. etapy Tour 2015
zdroj: cyclingstage.com

Dnešní etapa měří 159 kilometrů a takřka přesně splňuje průměr letošní Tour de France, který činí jen o kilometr více. Jezdci objedou první vrchařské prémie - půjde o tři čtyřkové a závěrečnou trojkovou, která dosahuje průměru 9,6 procenta. Vzhledem k tomu, že všechny zmíněné jsou naskládány na závěrečných padesáti kilometrech, bude závěr etapy pro závodníky pěkně hektický.

Výstup na bez přehánění ikonický Mur de Huy začíná už v městském centru Huy. Následují ostré serpentiny a vše završí silové pasáže. Dá se očekávat velká přetlačovaná o místa na začátku stoupání - vytvořit si dobrou pozici bude jedním z klíčových faktorů. Tím druhým bude načasování nástupů. Na takovémto prudkém kopci se jakákoliv zaváhání nevyplácí.

Vítězem Valonského šípu, jehož trasu dnešní etapa zčásti kopíruje, se na jaře stal Alejandro Valverde. Úspěšný byl i tehdy třetí Michael Albasini, který je taktéž v pelotonu Tour. Okruh favoritů ale může čítat další jezdce - Michala Kwiatkowskiho, Johna Degenkolba, Petera Sagana, Dana Martina či třeba i Zdeňka Štybara. Naopak sprinteři dnes šanci překonat kopce nemají.

*** 
**  Alejandro Valverde, Michal Kwiatkowski, Dan Martin
*   John Degenkolb, Peter Sagan, Michael Albasini

Je nám líto, video expirovalo.
Představení 3. etapy Tour de France 2015
Zdroj
ČT sport, cyclingnews.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články