Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kreuziger bude na Giru pomocníkem Contadora

San Remo - Český cyklista Roman Kreuziger bude na blížícím se Giru d'Italia jedním z hlavních pomocníků Španěla Alberta Contadora, jenž bude útočit na celkové vítězství. Osmadvacetiletý člen týmu Saxo-Tinkoff se slavného závodu zúčastní potřetí, v roce 2011 tam obsadil páté místo. Giro startuje v sobotu v San Remu a Contador bude patřit k jeho hlavním favoritům. Podobnou roli jako Kreuziger bude plnit i Leopold König, jenž bude vrchařským pomocníkem lídra týmu Sky Richieho Portea z Austrálie.

Sport
zdroj: ČT4

Kreuziger by mu měl být společně s Italem Ivanem Bassem a Australanem Michaelem Rogersem k ruce v nejtěžších kopcovitých etapách. "Je to velmi silné vrchařské trio. Jsem přesvědčen o tom, že Alberto bude mít kolem sebe kvalitní tým," uvedl sportovní ředitel týmu Steven de Jongh, jenž si pochvaloval Kreuzigerovy výkony z posledních týdnů. "Na ardenských klasikách bylo vidět, že Roman je ve skvělé formě," řekl.

Kreuziger obsadil v dubnu čtrnácté místo na závodu Amstel Gold Race, byl jedenáctý na Valonském šípu a kvalitní výsledky korunoval na slavné klasice Lutych-Bastogne-Lutych, kde dojel po aktivním výkonu pátý. "Strávil jsem pár dnů odpočinkem po ardenských klasikách a cítím, že jsem v dobré formě. Teď už se plně soustředím na Giro. Chci udělat všechno pro to, abych pomohl našemu lídrovi Albertu Contadorovi k vítězství," uvedl český cyklista.

"Jel jsem Giro dvakrát, v roce 2011 a 2012, a mám ten závod rád kvůli zemi a jejím lidem. I když Giro není tak stresující jako Tour de France, není o nic lehčí! Stoupání jsou kratší, ale velmi prudká a intenzivní," řekl Kreuziger. Jeho páté místo z roku 2011, jež předvedl o dva roky později na Tour de France, je nejlepším českým výsledkem na Grand Tour. V roce 2012 byl na Giru patnáctý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články