Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Valverde potřetí vyhrál La Doyenne. Kreuziger bere pátou příčku

Lutych - Roman Kreuziger obsadil po aktivním výkonu páté místo ve slavné belgické klasice Lutych-Bastogne-Lutych. Po letech 2006 a 2008 slaví svůj třetí triumf Alejandro Valverde.

Lutych - Bastogne - Lutych
zdroj: ČTK/BELGA autor: ERIC LALMAND

Kreuziger byl ve 101. ročníku závodu lídrem týmu Tinkoff-Saxo a svou roli v klíčových okamžicích potvrzoval. Devatenáct kilometrů před cílem se vydal do úniku následován Italem Giampaolem Carusem a později také Dánem Jakobem Fuglsangem. Ani jeden z nich však Kreuzigerovi prakticky nestřídal a trio si vypracovalo maximálně dvacetisekundový náskok. Ten postupně peloton stahoval i díky Zdeňku Štybarovi, jenž pracoval v čele hlavního pole pro svého lídra Michala Kwiatkovského.

Šest kilometrů před cílem bylo vedoucí trio dostiženo, Kreuziger se však nepropadl a zůstal na čelních místech. Necelý kilometr před páskou zaútočil ve stoupání z vedoucí skupiny Španěl Daniel Moreno, ale ani jeho atak až do cíle nevydržel.

V závěrečném spurtu prokázal své kvality Valverde a připsal si druhé vítězství v tomto týdnu. Ve středu vyhrál jinou slavnou klasiku Valonský šíp, rovněž následován Francouzem Julianem Alaphilippem. Třetí dojel další Španěl Joaquím Rodríguez.

Výsledky závodu Lutych-Bastogne-Lutych:

1. Valverde (Šp./Movistar) 6:14:20, 2. Alaphilippe (Fr./Etixx-Quick-Step), 3. Rodríguez (Šp./Kaťuša), 4. Costa (Portug./Lampre), 5. Kreuziger (Tinkoff-Saxo), 6. Bardet (Fr./AG2R) všichni stejný čas.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články