Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kam půjde König? Rozhoduje se mezi třemi nabídkami

Praha - Cyklista Leopold König, který zazářil celkovým sedmým místem při nedávné premiéře na slavné Tour de France, je prý v hledáčku tří týmů z elitní WorldTour. Jasno o budoucnosti šestadvacetiletého jezdce druhodivizní stáje Netapp-Endura, kde mu po sezoně končí kontrakt, má být do týdne. König bude hostem chatu našeho webu, a to v pondělí 4. srpna od 17:00. Otázku mu můžete položit tady.

Leopold König
zdroj: ČTK/AP/ autor: Christophe Ena

"Teď jen čekáme na to, který tým bude tím správným, protože to je moc důležité, aby si takový jezdec vybral ten, jenž pro něho bude nejlepší. Jednání probíhají," uvedl jeho manažer Brian Smith pro server cyclingnews.com.

König výbornými výkony a sedmou příčkou v konečném pořadí "Staré dámy" navázal na loňské deváté místo z Vuelty. A přestože v Paříži po dojezdu Tour nevyloučil ani setrvání ve svém současném týmu, který o prodloužení spolupráce hodně stojí, NetApp mu bude v současné situaci nejspíš malý. "Rád si poslechnu všechny nabídky," řekl po skončení Tour.

Také manažer Smith se domnívá, že přes snahu vedení NetAppu se König patrně posune o úroveň výš. Nejmenoval sice konkrétní zájemce, ale prozradil, že jsou tři vážní uchazeči. Původně šlo dokonce o kvarteto, ale jeden z týmů obrátil svou pozornost jinam. "Teď momentálně má těch možností docela dost," potvrdil Smith.

"Leo potřebuje získat zkušenosti v některém z nejlepších týmů světa. A teď k tomu má tu nejlepší příležitost. NetApp by ho rád udržel, ale já si myslím, že je důležité, aby jezdil ve WorldTour, kde se mu dostane po všech stránkách toho nejlepšího," věří Smith.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články