Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Kreuziger dojel ve Švýcarsku druhý v etapě, celkově je sedmý

Verbier - Roman Kreuziger dojel druhý v předposlední etapě závodu Kolem Švýcarska, po 219 kilometrech se závěrečným stoupáním do Verbieru ho porazil jen Kolumbijec Esteban Chaves. Celkově je český cyklista sedmý, stále vede Němec Tony Martin.

Roman Kreuziger při závodě Kolem Švýcarska
zdroj: ČTK/AP autor: Jean-Christophe Bott

Kreuziger, vítěz závodu z roku 2008, se tak poté, co po páteční časovce vypadl z elitní desítky, do ní znovu vrátil. Do cíle dojel tři vteřiny za Chavesem, v souboji o druhé místo předčil Nizozemce Baukeho Mollemu. Od soupeřů se odpoutali dva kilometry před cílem.

"Chtěl jsem zkusit dnešní etapu vyhrát, ale trochu jsme vpředu zpomalili a Chaves zaútočil. Pak už měl velký náskok, už ho nešlo chytit. Ale pro mne to byl velmi pozitivní den, jsem zpátky v nejlepší desítce a před Tour se zlepšuju," uvedl Kreuziger. 

Další skupina, v níž byl i Martin, přijela o 14 sekund později. Německý cyklista, trojnásobný mistr světa v časovce, zvýšil náskok před druhým mužem celkového pořadí Tomem Dumoulinem z Nizozemska na 51 vteřin.

V neděli čeká peloton závěrečná etapa, na 157 kilometrech z Martigny do Saas-Fee absolvují cyklisté čtyři těžká stoupání.

Je nám líto, video expirovalo.
Záznam 8. etapy Kolem Švýcarska

Výsledky:

Kolem Švýcarska - 8. etapa (219 km): 1. Chaves (Kol./Orica) 5:11:16, 2. Kreuziger (ČR/Tinkoff-Saxo), 3. Mollema (Niz./Belkin) oba -3, 4. Capecchi (It./Movistar) -16, 5. Acevedo (Kol./Garmin), 6. Deignan (Ir./Sky) oba -17.

Průběžné pořadí: 1. Martin (Něm./Omega Pharma-Quick-Step) 28:54:16, 2. Dumoulin (Niz./Giant) -51, 3. Costa (Portug./Lampre) -1:05, 4. Frank (Švýc./IAM Cycling) -1:14, 5. Mollema -1:41, 6. Formolo (It./Cannondale) -1:47, 7. Kreuziger -1:50.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články