Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Běžkotoulky

Sáblíková na cyklistické MS nepojede. Trenér: Nechceme opakovat neúspěch

Praha - Martina Sáblíková se nakonec nepředstaví na blížícím se cyklistickém mistrovství světa ve Florencii. Dvojnásobná olympijská šampionka z Vancouveru měla obhajovat deváté místo z loňského mistrovství, úspěšná rychlobruslařka se ale nakonec rozhodla plně se věnovat přípravě na nadcházející olympijskou sezonu.

"Časovka je na rovinaté trati ve městě, kde je převýšení jen osm metrů. Martina by stejně neměla šanci na úspěch," řekl trenér Petr Novák. Na podobné trati startovala Sáblíková před dvěma lety v Dánsku a skončila osmadvacátá. "Něco podobného nechceme opakovat," uvedl kouč.

Sáblíková se cyklistice věnuje jako doplňkovému sportu, v současnosti ale již naplno trénuje na Soči. "Před republikou vždy jezdíme na silničním kole, teď ale trénujeme jen na horském. To taky hrálo roli v rozhodování," vysvětlil Novák. Sáblíková s dalšími členy Novis týmu se na ledě začne připravovat na začátku října a hned ji čekají i závody.

Světový šampionát v silniční cyklistice se v Itálii uskuteční od 22. do 29. září, Sáblíková měla podle předběžných plánů startovat vedle časovky i v závodě s hromadným startem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články